32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

«Άκυρο» της Γαλλίας σε Ισραήλ για συμμετοχή στην αμυντική έκθεση Eurosatory

Ειδήσεις Ελλάδα

«Με απόφαση των κυβερνητικών αρχών, δεν θα υπάρξει κανένα περίπτερο της ισραηλινής αμυντικής βιομηχανίας στο Eurosatory 2024», ανακοίνωσε σήμερα η διοργανώτρια εταιρεία.

Το Eurosatory, η διεθνής έκθεση για την άμυνα και την εδαφική ασφάλεια, ανοίγει τις πόρτες της στις 17 Ιουνίου κοντά στο Παρίσι.

«Με απόφαση των κυβερνητικών αρχών, δεν θα υπάρξει κανένα περίπτερο της ισραηλινής αμυντικής βιομηχανίας στο Eurosatory 2024», όπου εβδομήντα τέσσερις ισραηλινές εταιρείες επρόκειτο να εκθέσουν τα προϊόντα τους, ανακοίνωσε η Coges Events.

Δεν διευκρίνισαν τον λόγο

Ούτε η διοργανώτρια εταιρεία, ούτε το υπουργείο Αμυνας, υπό την αιγίδα του οποίου οργανώνεται η έκθεση, δεν διευκρίνισαν τους λόγους της απόφασης αυτής που λαμβάνεται λίγες ημέρες μετά τον πολυαίμακτο ισραηλινό βομβαρδισμό του προσφυγικού καταυλισμού στην Ράφα, ο οποίος προκάλεσε παγκόσμιο αποτροπιασμό και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, και στην Γαλλία, κατά των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Γάζα.

Περισσότερες από 2.000 εταιρείες έχουν εγγραφεί για να συμμετάσχουν στην έκθεση Eurosatory.

Ανάμεσά τους, 74 ισραηλινές εταιρείες, ανάμεσά τους οι μεγαλύτερες αμυντικές βιομηχανίες του Ισραήλ, μία δεκάδα από τις οποίες παρουσιάζουν οπλικά συστήματα.

: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό