22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Άκου» τον χτύπο της καρδιάς σου με το νέο app!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το άρθρο είναι χορηγούμενο από τη Samsung Electronics

Τα wearables τα τελευταία χρόνια βαδίζουν στο ίδιο «πετυχημένο» μονοπάτι με τα smartphones, αποτελώντας ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Ειδικότερα, ένα smartwatch πρόκειται πλέον για ένα «must-have» tech gadget, το οποίο μας συντροφεύει κάθε ώρα και στιγμή. Η Samsung είναι η εταιρεία που γνωρίζει πολύ καλά τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα smartwatches στην καθημερινότητά μας, ενόσω προσφέρουν ευελιξία, αντοχή και πανέμορφο design.

Και εάν όλα αυτά σας φαίνονται λίγο… περίπλοκα, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Απλώς για να εκμεταλλευθείτε τις δύο παραπάνω λειτουργίες, θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένη την εφαρμογή Samsung Health Monitor, που μπορείτε να κατεβάσετε από το Galaxy Watch σας μεσω Galaxy Store και το Galaxy smartphone σας να υποστηρίζει Android Nougat 7.0 OS (ή ανώτερο). Για τη βαθμονόμηση του Galaxy smartwatch, προκειμένου να είναι σε θέση να μετρήσει την αρτηριακή πίεση, θα σας ζητηθεί να μετρήσετε τρεις φορές την πίεση σας με ένα πιεσόμετρο άνω βραχίονα, και να καταχωρήσετε τα αποτελέσματα στην εφαρμογή, ως τιμές αναφοράς. Από εκεί και πέρα, δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε τους αισθητήρες του συμβατού Samsung Galaxy smartwatch  για τις μετρήσεις σας, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη του smartwatch σας και τις οδηγίες χρήσης της εφαρμογής.

Για να πραγματοποιήσετε ηλεκτροκαρδιογράφημα**** θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι πριν από κάθε μέτρηση: 1) φοράτε το συμβατό Samsung Galaxy Watch με καλή εφαρμογή στον καρπό σας, 2) έχετε βεβαιωθεί ότι ο καρπός σας (η περιοχή του δέρματος που έρχεται σε επαφή με το ρολόι) δεν είναι πολύ ξηρός, 3) δεν έχετε ασκηθεί έντονα 5 λεπτά πριν από τη μέτρηση, 4) οι μετρήσεις γίνονται ενώ είστε καθισμένοι σε καρέκλα, με σωστή υποστήριξη της πλάτης σας και με τα χέρια και τους πήχεις σας να ακουμπούν άνετα στο τραπέζι, 5) δεν μετακινείτε τα χέρια και τα δάχτυλά σας ούτε να μιλάτε κατά τη διάρκεια της μέτρησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εφαρμογή δημιουργεί ένα αρχείο που καταχωρεί όλα τα δεδομένα που συλλέγει, έτσι ώστε να τα έχετε διαθέσιμα και να μπορείτε να τα μοιραστείτε ανά πάσα ώρα και στιγμή με τον γιατρό σας.

Με το Samsung Health Monitor app, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μπορείτε να «ακούτε» την καρδιά σας!

*********

* Συμβατά ρολόγια: Samsung Galaxy Watch Active2 με Tizen έκδ. 4.0.0.8 και μεταγενέστερα, Samsung Galaxy Watch3 και μεταγενέστερα

** Συμβατά smartphones: Samsung Galaxy smartphone με έκδοση Android 7.0 (Nougat) ή μεταγενέστερη.

*** Αυτή η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μετρήσεις μόνο σε ηλικίες 22 ετών και άνω.

**** Η εφαρμογή Samsung Health Monitor είναι «ιατροτεχνολογικό προϊόν». Χρησιμοποιήστε μόνο αφού διαβάσετε προσεκτικά τις Οδηγίες χρήσης, τις αντενδείξεις και τις προφυλάξεις. Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΗΛΕΚΤΡΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ Ή TO SAMSUNG HEALTH MONITOR ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ. ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ Ή ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. Το περιεχόμενο στον παρόντα ιστότοπο δεν συνιστά, ούτε δύναται να ερμηνευθεί ότι συνιστά ή υποκαθιστά συμβουλή ιατρικής φύσης, για την οποία οφείλετε και σας συστήνεται να συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας. Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες χρήσης για το Samsung Health Monitor μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://www.samsung.com/gr/apps/samsung-health-monitor/

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό