22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Άκου τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα της Pagani Huayra R να πιάνει “κόφτες” στην Monza

Ειδήσεις Ελλάδα

Το προηγούμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε το Milano Monza Motor Show ή κοινώς γνωστό ως MIMO. Η πλατεία Duomo του Μιλάνο ήταν γεμάτη με εξαιρετικά και σπάνια super/hypercars, ενώ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να πάνε και στην πίστα της Monza, η οποία απέχει περίπου 27 χλμ. από το κέντρο του Μιλάνου.

Στη θρυλική ιταλική πίστα βρέθηκε και η Pagani Huayra R και στο παραπάνω έχεις την ευκαιρία να ακούσεις τον επικολυρικό και παρανοϊκά απολαυστικό ήχο του ατμοσφαιρικού V12 κινητήρα του ιταλικού track-day αυτοκίνητου. Η Huayra R αποτελεί τον διάδοχο της Zonda R και θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 30 αυτοκινήτων, οι παραδόσεις των οποίων έχουν ήδη ξεκινήσει.
Κύριο χαρακτηριστικό στοιχείο του ιταλικού αγωνιστικού είναι ο κινητήρας της, με τον εκκωφαντικό της υψίσυχνο ήχο του να θυμίζει τα ένδοξα μονοθέσια της F1 της δεκαετίας του ’90. Η Pagani Huayra R κινείται από ένα νέο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα, που αντικαθιστά τον 6,0-λιτρου twin-turbo κινητήρα της AMG, ο οποίος βρίσκεται στην πλάτη των υπόλοιπων εκδόσεων της Hyuara.

Ο V12-R, όπως ονομάζεται ο κινητήρας, είναι ελαφρύτερος, πιο ισχυρός και πιο αποδοτικός V12 6,0-λίτρων κινητήρας που δημιουργήθηκε ποτέ, καθώς ζυγίζει μόλις 198 κιλά. Παράγει 850 άλογα στις 8.250 σ.α.λ με 750 Nm ροπή στις 5.500 έως 8.300 σ.α.λ, ενώ το όριο περιστροφής του αγγίζει τις 9.000 σ.α.λ.
Σύμφωνα με την εταιρία, ο κινητήρας φέρει ένα σύστημα άμεσης ψεκασμού 200 bar, που βελτιστοποιεί την απόδοση, διασφαλίζοντας τη μέγιστη αποδοτικότητα από άποψη θερμοδυναμικής και αυτονομίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό