16.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θα υπογράψω την ΚΥΑ για τους γιατρούς

Ειδήσεις Ελλάδα

Παράθυρο για αποκλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους ιδιώτες γιατρούς για τα κενά στα νοσοκομεία άφησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός υπουργός Υγείας μίλησε στο Action 24 για τις τελευταίες εξελίξεις, μετά την αντιπαράθεση που ξέσπασε και είχε ως αποτέλεσμα να απειλείται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων για τους ασφαλισμένους.

«Η πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας έχει δικαιωθεί απολύτως. Προσπαθήσαμε να λύσουμε το χρόνιο πρόβλημα των εφημεριών στα νοσοκομεία. Πολλοί ιδιώτες γιατροί, εθελοντικά, ήρθαν και κάλυψαν τις κενές θέσεις. Άρα αυτό που θέλαμε να πετύχουμε, το έχουμε πετύχει» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναγνώρισε ότι υπάρχει ακόμα πρόβλημα με τα κενά στο νοσοκομείο της Κω, αλλά και την αντίδραση των συνδικαλιστών των γιατρών και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ο υπουργός Υγείας διέψευσε ότι υπάρχει κόντρα και αντιπαράθεση με τον ΠΙΣ, χαρακτήρισε σκληρή την αντίδραση του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου και διέψευσε ότι ήταν απειλή η διάταξη στο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία η ρύθμιση για τη διακοπή της συνταγογράφησης από τους γιατρούς, σε περίπτωση που δεν αποδέχονταν να καλύψουν κενά στις εφημερίες των νοσοκομείων. Απηύθυνε, δε, έκκληση προς τους γιατρούς να μην ακολουθήσουν την προτροπή του πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και εμφανίστηκε σίγουρος ότι η συνδικαλιστική αντίδραση του ΠΙΣ δε θα έχει καμία αποδοχή από τους γιατρούς.

Για τη διάταξη αυτή είπε ότι το άρθρο για τους ιδιώτες γιατρούς δεν μπορεί να αποσυρθεί, διότι αποτελεί ένα κομμάτι μιας ευρύτερης ρύθμισης, ωστόσο δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπογράψει την επίμαχη ΚΥΑ, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης με τον ιατρικό κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση προσπαθώντας να πιέσει ιδιώτες γιατρούς να κάνουν εφημερίες στα νοσοκομεία για την κάλυψη των κενών θέσεων τους απείλησε ότι αν δεν ενταχθούν στο σύστημα θα τεθούν εκτός ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με τους γιατρούς να ανταπαντούν με αποχή. Με μια σκληρή ανακοίνωση ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) εξαπέλυσε πυρ ομαδόν κατά της απόφασης του Υπουργείου Υγείας να προσθέσει ρύθμιση στο νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία, σύμφωνα με την οποία οι ιδιώτες γιατροί που θα αρνηθούν να καλύψουν κενά θα αποκλείονται από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό