18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άγρια επεισόδια με τουλάχιστον 174 νεκρούς σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στους 180 οι τραυματίες – «Επικρατούσε αναρχία» δήλωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας

Σε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία του ποδοσφαίρου εξελίσσονται τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στην Ινδονησία κατά την εισβολή οπαδών μετά το ντέρμπι της Αρέμα με την Περσεμπάγια, που βρήκε νικήτρια τη δεύτερη με σκορ 3-2.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τουλάχιστον 174 άνθρωποι σκοτώθηκαν, με τους τραυματίες μέχρι στιγμής να ανέρχονται σε 180.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Τζόκο Γουιντόντο διέταξε να ανασταλούν όλοι αγώνες ποδοσφαίρου στη χώρα μέχρι να διενεργηθεί έρευνα για το περιστατικό.

 

Επιπλέον, ανώτατος αξιωματούχος της χώρας αποκάλυψε ότι ο αριθμός των θεατών ξεπερνούσε κατά 4.000 περίπου άτομα τη χωρητικότητα του σταδίου.

«Επικρατούσε αναρχία. Άρχισαν να επιτίθενται σε αστυνομικούς, να κάνουν ζημιές… Θέλουμε να πούμε ότι δεν φέρονταν όλοι οι φίλαθλοι σαν αναρχικοί, μόνο οι 3.000 που εισέβαλαν στο γήπεδο», δήλωσε μετά την τραγωδία ο αρχηγός της Αστυνομίας στην ανατολική Ιάβα, Νίκο Αφίντα. Σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους στα επεισόδια.

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξαν μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα σε οπαδούς και αστυνομικές δυνάμεις, που έκαναν αλόγιστη χρήση δακρυγόνων, προκαλώντας ακόμη περισσότερη ένταση, αφού από τον πανικό που προκλήθηκε πάρα πολλά άτομα ποδοπατήθηκαν, ενώ υπήρξαν αμέτρητα περιστατικά με λιποθυμίες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό