30.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Άγρια επίθεση δέχθηκε η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη από οπαδούς του Σώρρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Θύμα άγριας επίθεσης έπεσε η δημοσιογράφος του ALPHA, Ρένα Κουβελιώτη, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στον ώμο, όπως κάνει γνωστό σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Η δημοσιογράφος βρισκόταν σε ρεπορτάζ όταν δέχτηκε την επίθεση, με την ΕΣΗΕΑ, σε σχετική της ανακοίνωση να τονίζει πως «ο δημοσιογράφος οφείλει να υπηρετεί την ενημέρωση και την ελεύθερη έκφραση, σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, όπως και έπραξε η συνάδελφος».

Σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη εβδομάδα, πήγε να κάνει ένα ρεπορτάζ για το κόμμα του Σώρρα που κατεβαίνει στις ευρωεκλογέςκαι της επιτέθηκαν κάποιοι φανατικοί και της γύρισαν το χέρι. Τώρα η δημοσιογράφος είναι καλά στην υγεία της.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ μήνυση υπέβαλλε η δημοσιογράφος, αλλά και ο οπαδός του Σώρρα που κατηγορείται για την επίθεση. 

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών αναφέρεται:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί με ανησυχία την εξέλιξη της υγείας της συναδέλφου Ρένας Κουβελιώτη, μετά την επίθεση που δέχθηκε, την ώρα που έκανε ρεπορτάζ, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά.

Για μία ακόμα φορά το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει ότι, η προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των λειτουργών της ενημέρωσης με την άσκηση βίας δεν θα αποδώσει. Ο δημοσιογράφος οφείλει να υπηρετεί την ενημέρωση και την ελεύθερη έκφραση, σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, όπως και έπραξε η συνάδελφος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της συναδέλφου σε όλες τις ενέργειές της».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό