18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Άγνωστοι υποδυόμενοι τους λογιστές προσπαθούν να υποκλέψουν στοιχεία πολιτών στο νησί, όπως κωδικούς εισόδου TAXISNET ή τραπεζικών λογαριασμών»

Ειδήσεις Ελλάδα

Μύκονος, 05/08/2022

ΑΠΟ:ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΠΡΟΣ:- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ- ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΥΚΟΝΟΥ- ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ- Δ.Ο.Υ. ΜΥΚΟΝΟΥ- ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ- ΑΠΑΣΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΡΧΗΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο Λογιστικός Σύλλογος Μυκόνου, μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες που έχει δεχτεί, ενημερώνει κατεπειγόντως όλες τις αρμόδιες δημόσιες αρχές και τους πολίτες της Μυκόνου για τα εξής:Άγνωστοι προσπαθούν να υποκλέψουν στοιχεία πολιτών στο νησί της Μυκόνου, υποδυόμενοι, τον λογιστή ή την λογίστρια τους, τηλεφωνικός και προσπαθούν να υποκλέψουν, κωδικούς εισόδου στο TAXISNET, ή του τραπεζικού τους λογαριασμού, το iban του τραπεζικού λογαριασμού, το ΑΦΜ, τους κλπ. Με διάφορες αιτιολογίες, όπως πχ ότι θα τους επιστραφούν χρήματα από την εφορία, θα υποβάλλουν για αυτούς την αίτηση για διάφορες επιδοτήσεις, μέσω των ηλεκτρονικών εφαρμογών της ΑΑΔΕ, π.χ. fuel pass κλπ. Οι επιτήδειοι προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας ή πολίτες που δεν έχουν ιδιαίτερες γνώσεις σχετικά με την χρήση του διαδικτύου κλπ.

Επίσης έχουμε επίσημες πληροφορίες, μέσω των θεσμικών μας οργάνων, ότι δημιουργούνται «πιστά αντίγραφα» «κλώνοι» των ηλεκτρονικών εφαρμογών των τραπεζών, πανομοιότυπα με τα πραγματικά, με συνέπεια ο χρήστης να θεωρεί ότι εισέρχεται σε ασφαλή τραπεζική διαδικτυακή εφαρμογή προκειμένου να πραγματοποιήσει τις τραπεζικές συναλλαγές του, με αποτέλεσμα να τον ληστέψουν μέσω της πλαστής τραπεζικής εφαρμογής.

Δια του παρούσης προκειμένου να προστατεύσουμε του πολίτες της Μυκόνου, από οποιαδήποτε εγκληματική πράξη, τους ενημερώνουμε να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και επιφυλακτικοί σε ποιον διαβιβάζουν τα προσωπικά τους δεδομένα και κυρίως απευθυνόμαστε προς τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, να επιβεβαιώνουν με ποιον συνομιλούν και ότι πρόκειται πραγματικά για τον λογιστή τους ή συνεργάτη του, να καταγγέλλουν άμεσα το γεγονός στις αρμόδιες αρχές και επίσης ενημερώνουμε όλους τους αρμόδιους δημόσιους φορείς, προκειμένου κατεπειγόντως να επιληφθούν επί του θέματος για την προστασία των πολιτών της Μυκόνου.

Με εκτίμηση,Για τον Λογιστικό Σύλλογο Μυκόνου

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού ΣυμβουλίουΜακρής Άγγελος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό