25.6 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Άγνωστη μουσική σύνθεση του Μότσαρτ βρέθηκε στη Λειψία

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα άγνωστο μέχρι σήμερα μουσικό έργο που συνέθεσε ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (Wolfgang Amadeus Mozart) όταν ήταν πιθανότατα στην εφηβεία, αποκαλύφθηκε σε βιβλιοθήκη της Γερμανίας.

Xρονολογείται από τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 1760 και αποτελείται από επτά μικρότερα μέρη για τρίο εγχόρδων.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής βιβλιοθήκης της Λειψίας έχει διάρκεια περίπου 12 λεπτά.

Σημειώνεται ότι το παιδί-θαύμα της κλασικής μουσικής, γεννήθηκε το 1756 στη Βιέννη και άρχισε να συνθέτει μουσική σε πολύ νεαρή ηλικία, υπό την καθοδήγηση του πατέρα του, όπως αναφέρει ο Guardian.

Οι ερευνητές βρήκαν το έργο στη μουσική βιβλιοθήκη της γερμανικής πόλης ενώ συνέτασσαν την τελευταία έκδοση του Καταλόγου Köchel, του αρχείου των μουσικών έργων του κορυφαίου συνθέτη.

Το χειρόγραφο δεν ήταν γραμμένο από τον ίδιο τον Μότσαρτ, αλλά εκτιμάται ότι πρόκειται για αντίγραφο που έγινε γύρω στο 1780. Είναι γραμμένο με σκούρο καφέ μελάνι σε λευκό χειροποίητο χαρτί και τα μέρη του είναι δεμένα χωριστά το καθένα.

Photo – Leipziger Städtische Bibliotheken

Η σύνθεση με τον τίτλο «Ganz kleine Nachtmusik» (Μικρή νυχτερινή μουσική), παρουσιάστηκε ήδη στο Σάλτσμπουργκ, κατά τα αποκαλυπτήρια του νέου Καταλόγου Köchel και θα ακολουθήσει το ντεμπούτο του στην όπερα της Λειψίας το Σάββατο.

Ο Κατάλογος Köchel το περιγράφει ως μουσικό κομμάτι που «προέρχεται από μία μόνο πηγή και η απόδοση του δημιουργού υποδηλώνει ότι το έργο γράφτηκε πριν από το πρώτο ταξίδι του Μότσαρτ στην Ιταλία».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό