26.5 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Υπερθέαμα στο Καλλιμάρμαρο, σε δεύτερη μοίρα το αποτέλεσμα, Παναθηναϊκός AKTOR – Παρτιζάν 64-75 [vid]

Ειδήσεις Ελλάδα

Κορυφαίες στιγμές στο Καλλιμάρμαρο, με τον Παναθηναϊκό AKTOR να υποδέχεται την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στο πλαίσιο του 6ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος». Ωστόσο, σε δεύτερη μοίρα πέρασε η ήττα των «πρασίνων», καθώς η σερβική ομάδα επιβλήθηκε με τελικό σκορ 75-64.

Το «τριφύλλι» ήταν ιδιαίτερα άστοχο και υπέπεσε σε πολλά λάθη, με τον Κέντρικ Ναν να είναι ο μόνος που μπορούσε να αλλάξει τον ρυθμό. Η ομάδα του Ζοτς όμως, εκμεταλλεύτηκε τα… κενά των «πρασίνων» και έφτασε την διαφορά ακόμα και στο +14.

Νωχελικό πρώτο ημίχρονο για το «τριφύλλι», εκμεταλλεύτηκε τις συγκυρίες η Παρτιζάν

Ο Εργκίν Αταμάν επέλεξε τους Σλούκα, Ναν, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Λεσόρ για την βασική του πεντάδα, ενώ ο Ζοτς παρατάχθηκε με τους Ταϊρίκ Τζόουνς, Ντιλκινά, Ουάσινγκτον, Νάκιτς και Ντέιβις. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με το πρώτο 1:30 λεπτό να είναι χωρίς σκορ. Το ρόδι… έσπασε ο Μπράντον Ντέιβις για τους Σέρβους.

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός AKTOR είδε τα σκούρα από νωρίς, αφού ο Ματίας Λεσόρ μέτρησε δύο προσωπικά του φάουλ μέσα σε μόλις… τρία λεπτά. Το πρώτο καλάθι των «πρασίνων» ήρθε στα 4:30, δια χειρός Ιωάννη Παπαπέτρου για το 6-2. Το «τριφύλλι» φάνηκε πιο νωχελικό από την Παρτιζάν, καθώς δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, οι Σέρβοι έκλεψαν την μπάλα, με αποτέλεσμα ο Μπράντον Ντέιβις να καρφώνει για το 15-6, «αναγκάζοντας» τον Αταμάν να καλέσει time-out. Με την επιστροφή στο παρκέ του Καλλιμάρμαρου, οι «πράσινοι» κατάφεραν να κάνουν το 15-8, το οποίο ήταν το σκορ της πρώτης περιόδου.

Η αστοχία του Παναθηναϊκού AKTOR ακολούθησε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να την εκμεταλλεύεται και να σκοράρει επανειλλημένα. Η άμυνα του «τριφυλλιού» τονώθηκε με την παρουσία του Κώστα Αντετοκούνμπο στην ρακέτα, ο οποίος πραγματοποίησε διπλή… τάπα στον Στέρλινγκ Μπράουν, αλλά ο Ταϊρίκ Τζόουνς περίτεχνα άρπαξε την μπάλα και κρεμάστηκε από τη στεφάνη των «πρασίνων». Η σερβική ομάδα έφτασε την διαφορά σχεδόν σε διψήφια διάσταση στην λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με σκορ 36-27.

Το «μπαμ» του Κέντρικ Ναν και η μοιραία τεχνική ποινή 

Ο Εργκίν Αταμάν είδε τον Κέντρικ Ναν να ανεβάζει ρυθμούς και σύντομα έφτασε στους 11 πόντους, μειώνοντας της διαφορά στους 7 (46-39). Σε συνδυασμό με την ευστοχία του Χουάντσο Ερναγκόμεθ, η «ψαλίδα» δεν ήταν διψήφια πια και τα κομμάτια του Παναθηναϊκού AKTOR έμοιαζαν να μπαίνουν στην θέση τους. Ωστόσο, ο Αμερικανός σταρ των «πρασίνων» δέχθηκε τεχνική ποινή 1:12 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου και το «τριφύλλι» έχασε την ευκαιρία του να μειώσει περαιτέρω. Έτσι, η τρίτη περίοδος έληξε με σκορ 57-43, καθώς οι παίκτες του Ζοτς διαμόρφωσαν το… χάσμα στο +14.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR πλήρωσε όλα τα αβίαστα λάθη, στα οποία υπέπεσε νωρίτερα, και δεν μπορούσε να γυρίσει το σκορ στα τελευταία δέκα λεπτά. Ωστόσο, το κακό είναι… μικρό, καθώς η ατμόσφαιρα στο Καλλιμάρμαρο ήταν εντυπωσιακή και έκλεψε τα βλέμματα εξ αρχής, τοποθετώντας την εν λόγω αναμέτρηση σε δεύτερη μοίρα. Το παιχνίδι έληξε με σκορ 75-64, υπέρ της Παρτίζαν.

Τα δεκάλεπτα: 15-8, 27-36, 57-43, 75-64

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό