13.8 C
Athens
Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Το ηλεκτρικό MG ξεχωρίζει στην Ελληνική αγορά

Ειδήσεις Ελλάδα

Η MG με το MG4 έρχεται να δώσει μία τολμηρή πρόταση για να κάνει κάποιος το βήμα προς την ηλεκτροκίνηση.

Μπορεί στην Ελλάδα το MG4 να είναι πολύ καινούργιο ως μοντέλο, σε κάποιες άλλες χώρες της Ευρώπης όμως, έχει ήδη προλάβει να γράψει τις πρώτες σελίδες στην ιστορία του.

Εξωτερικά

Η εμφάνιση του δίνει το στίγμα του διαφορετικού από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα το αντικρίσει κανείς, καθώς είναι δυναμικό και καλαίσθητο με ένα τρόπο που κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη κιόλας ματιά. Τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα και η μάσκα εμπρός, δίνουν το στίγμα της σπορ διάθεσης του μοντέλου.

Πίσω από την εντυπωσιακή σχεδίαση των προβολέων, “κρύβεται” και η υψηλή τεχνολογία μια και το φωτεινό σύνολο αποτελείται από 28 μονάδες LED, ενώ από 36 LED το κάθε ένα, αποτελούνται τα φλας του αυτοκινήτου. Αντίστοιχα, μεγάλη εντύπωση κάνει και το πίσω μέρος, στο οποίο η σχεδίαση φαίνεται να κορυφώνεται σε ότι έχει να κάνει με το σύνολο του μοτίβου, που αποκαλύπτεται. Όπως και εμπρός, έτσι και πίσω, τα φωτιστικά σώματα έχουν κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση μιας φουτουριστικής εικόνας υψηλής αισθητικής. Για το λόγο αυτό έχουν χρησιμοποιηθεί ούτε λίγο, ούτε πολύ 172 LED, δημιουργώντας ένα σύνολο ιδιαίτερα ευχάριστο.

Εσωτερικά

Εδώ εκτός από τη σχεδίαση που δίνει άλλο αέρα στο MG4, σημαντικό ρόλο παίζουν τα ποιοτικά υλικά και η πολύ καλή συναρμολόγηση, που δίνει ένα premium αέρα στο μοντέλο. Η “αιωρούμενη” κεντρική κονσόλα που εκτός από πολύ ωραίο στοιχείο μέσα στην καμπίνα, είναι και ιδιαίτερα λειτουργική με σωστή εργονομία στη σχεδίασή της, προδιαθέτει τον οδηγό για κάτι ξεχωριστό.

Πίσω από το τιμόνι μια ψηφιακή οθόνη παίζει το ρόλο του πίνακα των οργάνων προσφέροντας πληρότητα πληροφοριών, ενώ κεντρικά τοποθετημένη στο ταμπλό είναι η υψηλής ανάλυσης και αφής οθόνη με διαγώνιο 10 ιντσών που δίνει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του συστήματος infotainment. Συνολικά, η διαμόρφωση είναι τέτοια που ο οδηγός και οι επιβάτες, έχουν πολύ ελεύθερο χώρο στη διάθεσή τους, αλλά και αρκετά points τεχνολογίας, με USB θύρες αλλά και επιφάνεια ασύρματης φόρτισης για smartphone.Ο μεταλλικός επιλογέας για την κίνηση του αυτοκινήτου, τονίζει την premium διάθεση, κάτι που ενισχύεται και από την αίσθηση της πολυτέλειας που απολαμβάνουν και οι πίσω επιβάτες που έχουν πλούσιους χώρους στη διάθεσή τους. Πιο πίσω, θα βρουν τη θέση τους 363 λίτρα στο χώρο των αποσκευών, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να επεκταθεί έως τα 1.177 με την αναδίπλωση του πίσω καθίσματος.

Το MG4 υποστηρίζει ιδανικά τον οδηγό του, καθώς εφοδιάζεται με το MG Pilot, που διαθέτει μεταξύ άλλων Adaptive Cruise Control, ημιαυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, σύστημα διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, κάμερα 360 μοιρών, αυτόματο φρενάρισμα στην πόλη, αλλά και στον ανοιχτό δρόμο.

Εξοπλισμός

Οι εκδόσεις εξοπλισμού με τις οποίες είναι διαθέσιμο το MG4 στην ελληνική αγορά, είναι πλέον τέσσερις. Οι Excite, Exclusive, Luxury και X Power, που από τη βασική κιόλας έκδοση έχει όλα τα παραπάνω.

Κινητήρας

Προηγμένο τεχνολογικά είναι και το κινητήριο σύνολο που έχει τοποθετηθεί στην πλατφόρμα MSP (Modular Scalable Platform). To MG4 έχει την κίνηση στους τροχούς του πίσω άξονα και συνδυάζεται με τρεις εκδόσεις μπαταρίας, 51, 64 και 77 kWh καθαρής χωρητικότητας. Ο ηλεκτροκινητήρας της πρώτης, αποδίδει 170 ίππους και εμφανίζεται αυτονομία 350 χιλιομέτρων, στη δεύτερη περίπτωση η απόδοση είναι 204 ίπποι και η αυτονομία φτάνει τα 450 χιλιόμετρα, ενώ στην τρίτη περίπτωση η απόδοση είναι 245 ίπποι και η αυτονομία φτάνει τα 520 χιλιόμετρα.

Στη κορυφή της γκάμας του MG4, συναντάμε την έκδοση του XPOWER, ενός τετρακίνητου μοντέλου με επιδόσεις supercar, που η απόδοσή του φθάνει τους 435 ίππους και η αυτονομία του τα 385 χιλιόμετρα. Σε ότι αφορά στις επιδόσεις στο δρόμο, αμφότερες οι δύο πρώτες εκδόσεις του μοντέλου εμφανίζουν επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 7,7 δευτερόλεπτα και η τελική τους ταχύτητα είναι κοινή, στα 160 χλμ./ώρα. Για την Luxury έκδοση η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε 6,8 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα είναι στα 180 χλμ./ώρα

Αξίζει να σημειωθεί πως για τα πρώτα 100 χιλιόμετρα αρκούν μόλις 3,8 δευτερόλεπτα για το XPOWER και η τελική του ταχύτητα είναι στα 200 χλμ./ώρα!Μέσα στα πλεονεκτήματα του μοντέλου, πρέπει να συνυπολογίζεται η κορυφαία υποστήριξη από το μεγάλο πανελλαδικό δίκτυο της ελληνικής αντιπροσωπείας, η οποία προσφέρει το MG4 όπως και όλα τα υπόλοιπα μοντέλα στη γκάμα της MG, με 7 χρόνια ή 150.000 χιλιόμετρα εγγύηση. Με την πραγματικά ασυναγώνιστη βασική τιμή του (μετά την κρατική επιδότηση του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”) των 24.448 ευρώ, το MG4 είναι με διαφορά η πιο ελκυστική πρόταση αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου σήμερα.

Οι τιμές

Μοντέλο Τιμή Λιανικής Τιμή με το ΚΗ2MG4 EV 51kWh Excite 32.250€ 24.448€ MG4 EV 64kWh EXCLUSIVE 36.750€ 28.750€ MG4 EV 77kWh EXCLUSIVE 41.750€ 33.750€MG4 EV 77kWh EXCLUSIVE Grey Interior 42.450€ 34.450€MG4 EV XPOWER 43.150€ 35.150€

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό