20.9 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα για την εξαγορά των Provisiona Iberia, S.L. και Serlusa Refrigerantes, LDA

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση προχώρησε η Frigoglass σε συνέχεια σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με την πρόσφατα ανακοινωθείσα σχεδιαζόμενη εξαγορά των αλλοδαπών εταιρειών Provisiona Iberia, S.L. και Serlusa Refrigerantes, LDA.

Σύμφωνα με την εισηγμένη εταιρεία, οι απώτατοι δικαιούχοι των μετοχών των εξαγοραζόμενων εταιρειών είναι σήμερα τέσσερα φυσικά πρόσωπα, κανένα εκ των οποίων δεν ελέγχει, είτε μόνο του είτε συντονισμένα με κάποιο από τα υπόλοιπα, οιαδήποτε από αυτές, σύμφωνα με τις διατάξεις του ελληνικού Νόμου 3556/2007. Δεν υφίσταται άμεση ή έμμεση σχέση (μετοχική ή άλλη) μεταξύ της υφιστάμενης κύριας μετόχου της Εταιρείας, Truad Verwaltungs A.G. και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών, ή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και οιουδήποτε από τους μετόχους των Εξαγοραζόμενων Εταιρειών. Οι εξαγοραζόμενες εταιρείες δραστηριοποιούνται στον τομέα εμπορίας και συντήρησης επαγγελματικών ψυγείων.  Αναμένεται ότι μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η κύρια επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας θα παραμείνει αυτή της εταιρείας συμμετοχών, ενώ η ενσωμάτωση των Εξαγοραζόμενων Εταιρειών στον όμιλο της Εταιρείας θα συμβάλει θετικά στον συνολικό κύκλο εργασιών και στην κερδοφορία της.

Όσον αφορά τις οικονομικές επιδόσεις των εταιρειών η Frigoglass σημειώνει πως με βάση τα στοιχεία στις 31/12/2023 ο κύκλος εργασιών της  Provisiona ανήλθε στα 22,8 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 1,5 εκατ. ευρώ, τα ΕΒΤ στις 960.000 ευρώ. Το σύνολο ενεργητικού της εταιρείας είναι στα 16,6 εκατ. ευρώ. και καθαρή θέση στα 7,2 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών της Serlusa Refrigerantes ήταν στα 6,6 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στις 542,8 χιλ. ευρώ και τα ΕΒΤ στις 264,7 χιλ. ευρώ.  Το σύνολο του ενεργητικού της εταιρείας φτάνει στα 4,2 εκατ. ευρώ και η καθαρή θέση στα 2,2 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ολοκλήρωση ικανοποιητικού οικονομικού, νομικού και φορολογικού ελέγχου δέουσας επιμέλειας (due diligence) των Εξαγοραζόμενων Εταιρειών έως τα τέλη Οκτωβρίου 2024. Ολοκλήρωση της αποτίμησης των Εξαγοραζόμενων Εταιρειών, σύμφωνα με το άρθρο 17 του ελληνικού Νόμου 4548/2018 έως τα μέσα Νοεμβρίου 2024. Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου περί σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων για την έγκριση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου έως τα τέλη Νοεμβρίου 2024. Γενική Συνέλευση των μετόχων για την έγκριση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και τη διάθεση νέων μετοχών στους μετόχους των Εξαγοραζόμενων Εταιρειών έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2024. Εγκρίσεις από ρυθμιστικές αρχές για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τη Συναλλαγή (π.χ. Υπουργείο Ανάπτυξης, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Χρηματιστήριο Αθηνών κ.λπ.) εντός Ιανουαρίου 2025. Έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών εντός Φεβρουαρίου 2025.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό