Λίγες μόνο ημέρες έμειναν μέχρι την μεγάλη ημέρα που η Αυστραλή πριγκίπισσα Μαίρη (Μαίρη Ντόλαντσον) θα στεφθεί βασίλισσα της Δανίας δίπλα στον σύζυγό της και διάδοχο του θρόνου Φρειδερίκο. Την 14η Ιανουαρίου ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την βασιλική οικογένεια της Δανίας μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση της βασίλισσας Μαργαρίτας (Μαργκρέτε).
Η πριγκίπισσα Μαίρη φαίνεται όμως ότι προετοιμαζόταν πολλά χρόνια για αυτή τη στιγμή και τον νέο ρόλο τον οποίο πρόκειται να αναλάβει. Μάλιστα, η ίδια θέλει να αφήσει στην άκρη τα σύννεφα που έχουν δημιουργηθεί γύρω από την σχέση της με τον σύζυγό της και τις φήμες που τον θέλουν να διατηρεί φλογερή σχέση με τη Μεξικανή παρουσιάστρια Γενοβέφα Κασανόβα. Όπως όλα δείχνουν, η κίνηση της παραίτησης της πεθεράς της φαίνεται να ήρθε ως πυροσβεστήρας την κατάλληλη στιγμή. Ωστόσο, παρά την παραίτηση, το πριγκιπικό ζεύγος εμφανίζεται ακόμη ψυχρό και τυπικό μεταξύ του.
Τι σταματάει να κάνει η Μαίρη μόλις γίνει βασίλισσα
Μια από τις χαρακτηριστικότερες κινήσεις που επιβαλλόταν να κάνει η Μαίρη σε επίσημες τελετές ήταν η υπόκλιση. Ωστόσο, όπως υποδεικνύει το πρωτόκολλο, μας και η Μαίρη θα αναλάβει το ανώτερο αξίωμα από τις 14 Ιανουαρίου δεν θα είναι υποχρεωμένη πλέον να υποκλίνεται μπροστά σε βασιλιάδες, βασίλισσες ή ηγέτες άλλων κρατών.
Πολλά στιγμιότυπα είχαν δει το φως της δημοσιότητας όταν η 51χρονη έκανε βαθιά υπόκλιση, όπου γονατίζει μέχρι το έδαφος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Μαίρη έκανε την τέλεια υπόκλιση και θεωρούταν ότι καμία άλλη royal δεν έχει καταφέρει να αγγίξει την τελειότητα της Μαίρης. Όπως αναφέρεται, η ίδια διδάχτηκε την παραδοσιακή υπόκλιση από τον σύζυγό της πρίγκιπα Φρέντερικ πριν συναντήσει την πεθερά της.
Μάλιστα, η βασιλική ανταποκρίτρια της βρετανικής έκδοσης του περιοδικού Hello!, Danielle Stacey ανέφερε ότι η νέα ανώτερη θέση της Μαίρη σημαίνει ότι οι υποκλίσεις θα ανήκουν πλέον στο παρελθόν.
«Αν η Μαίρη χαιρετήσει άλλον γαλαζοαίματο στο μέλλον, συνήθως δύο βασίλισσες δεν υποκλίνονται η μία στην άλλη, αλλά μπορεί να αποφασίσει να δείξει τον παραδοσιακό χαιρετισμό ως ένδειξη σεβασμού, ειδικά αν πρόκειται για κρατική επίσκεψη», εξήγησε.