27.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Συνεπιβάτης του Ραϊσί έμεινε ζωντανός για μία ώρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ώρα που η Τεχεράνη έχει ξεκινήσει να ερευνά για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου, που κόστισε τη ζωή του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και της συνοδείας του, νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το BBC, ένα άτομο από τη συνοδεία του Ιρανού προέδρου, ο ιμάμης Μοχάμεντ Αλί αλ Χασέμ, ήταν ζωντανός για μια ώρα μετά την πτώση του ελικοπτέρου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της υπηρεσίας Διαχείρισης Κρίσεων του Ιράν, Μοχάμαντ Ναμί, ο ιμάμης Μοχάμεντ Αλί Αλ Χάσεμ ήταν ζωντανός για μια ώρα και επικοινώνησε με τα συνεργεία διάσωσης, ενώ προσπάθησε να καλέσει και στο γραφείο του Εμπραχίμ Ραϊσί.

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου / Φωτ.: Reuters

Σημειώνεται πως, βάσει των αρχικών πληροφοριών που είχαν διαρρεύσει τις πρώτες ώρες μετά τη συντριβή, είχαν γίνει κάποιες απόπειρες επικοινωνίας από επιβαίνοντες στο ελικόπτερο. «Δεν χρειάστηκαν εξετάσεις DNA για την ταυτοποίηση των επιβατών», δήλωσε παράλληλα ο Ναμί, όπως μεταδίδει το BBC.

Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλεί στις ιρανικές Αρχές ότι το σύστημα με το οποίο το ελικόπτερο θα μπορούσε να εκπέμψει σήμα κινδύνου, ήταν κλειστό, όπως δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος.

Την Τρίτη θα ξεκινήσει η κηδεία του Ραϊσί

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό οι κηδείες όλων των επιβαινόντων στο ελικόπτερο θα γίνουν την Τρίτη και στη συνέχεια η σορός του Ραϊσί θα μεταφερθεί στην πρωτεύουσα Τεχεράνη.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο Irna, επικαλούμενο τον υπουργό Εσωτερικών Αχμάντ Βαχιντί, η νεκρώσιμος ακολουθία για τον πρόεδρο και τα πρόσωπα που τον συνόδευαν στο ταξίδι του θα γίνει αύριο το πρωί στις 09:30 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Ελλάδας) στην Ταμπρίζ και στη συνέχεια οι σοροί θα μεταφερθούν στην Τεχεράνη, όπου θα συνεχιστούν οι τελετές.

Φωτ.: Reuters
Ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια της συντριβής

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, Μοχαμάντ Μπαγερί, διέταξε σήμερα τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί και η συνοδεία του.

Ο Μπαγερί διέταξε «μια επιτροπή υψηλόβαθμων αξιωματικών» να ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της συντριβής του προεδρικού αεροσκάφους, από την οποία σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, το οποίο χάθηκε χθες. Κυριακή, εντοπίστηκαν σήμερα τα ξημερώματα στην πλαγιά ενός βουνού όπου κατέπεσε, για άγνωστο ακόμη λόγο. Το ελικόπτερο πετούσε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό