22.2 C
Athens
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Στήριξη Νίκου Παππά στον Στέφανο Κασσελάκη για τον β’ γύρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κούρσα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Τη στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη για τον β’ γύρο των εκλογών ανακοίνωσε και επισήμως το πρωί της Τρίτης ο Νίκος Παππάς, μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στη Βουλή. Ο κ. Παππάς είχε προϊδεάσει ήδη με τις δηλώσεις του από το βράδυ της Κυριακής ότι θα στηρίξει τον κ. Κασσελάκη.

«Είχαμε μία ξεκάθαρη πολιτική συζήτηση για το μέλλον της παράταξης. Δεν είναι η πρώτη φορά, έχουμε ξανασυναντηθεί. Ο Στέφανος θα έχει τη στήριξη και θα ενθαρρύνω την εκλογή του, δίνει την πνοή και τον βηματισμό» δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο Νίκος Παππάς.

«Κάναμε το πρώτο βήμα για την προοδευτική κυβέρνηση. Με την υποστήριξή σου κάνουμε το δεύτερο βήμα και την Κυριακή θα γίνει το τρίτο βήμα» είπε από την πλευρά του ο κ. Κασσελάκης.

«Συμμετοχή, ενότητα, νίκη»

Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Παππάς εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, με την οποία και θέλησαν να στείλουν μήνυμα ενότητας. «Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη» είπαν μεταξύ άλλων.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ανταποκρινόμαστε στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία της 17ης του Σεπτέμβρη.

Οι 150.000 πολίτες, που περίμεναν για μία ή δύο ώρες στην ουρά, σάρωσαν σενάρια κρίσης που απεργάζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι.

Έστειλαν μήνυμα ενότητας.

Ένα μήνυμα που μας δεσμεύει όλους και όλες για κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

Οικοδομούμε το κόμμα των μελών, με ουσιαστική συμμετοχή και απόφαση σε όλα τα επίπεδα, με περιφερειακή οργάνωση και αξιοποίηση όλων των στελεχών. Ενεργοποιούμε τα δίκτυα της παράταξης.

Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη.

Υπερασπιζόμαστε

την εξωτερική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο  2015 – 2019. Διεκδικούμε λύσεις στην εξωτερική πολιτική στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζήσει το δικό του Ελληνικό Όνειρο: να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και δημοκρατία.

Ξανακερδίζουμε

τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα. τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

Από σήμερα χτίζουμε τη Μεγάλη Παράταξη της νίκης για να ανασυγκροτήσουμε την Ελλάδα με θεσμικές αλλαγές και δικαιοσύνη παντού.

Ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη».

Όχι σε debate, ναι σε κοινή περιοδεία

Εν τω μεταξύ με νέα ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης απορρίπτει ουσιαστικά την πρόταση της Έφης Αχτσιόγλου για debate και αντιπροτείνει μία κοινή περιοδεία. «Είμαστε σύντροφοι και όχι αντίπαλοι», τονίζει.

Σ. Κασσελάκης: Καλώ την Έφη Αχτσιόγλου σε κοινή περιοδεία, να πάμε ενωμένοι στην κοινωνία

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο μεγάλος νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφοντας το εντυπωσιακό 45%. Στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθεί με την Έφη Αχτσιόγλου η οποία έλαβε τη δεύτερη θέση με 36%.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό