17 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Σοφία Ζαχαράκη: «Δεκάδες άνδρες έχουν ζητήσει το panic button»

Ειδήσεις Ελλάδα

Προκάλεσε αίσθηση όταν έγινε γνωστή η είδηση ότι στα Χανιά συνελήφθη μία 47χρονη για ενδοοικογενειακή βία κατά του συζύγου της ο οποίος μάλιστα ζήτησε το panic button. 

Μιλώντας ωστόσο στο Action 24 η Σοφία Ζαχαράκη αποκάλυψε πως είναι δεκάδες οι άνδρες που έχουν ζητήσει το Panic Button για να προστατευθούν από αντίστοιχες περιπτώσεις κακοποιητικών συμπεριφορών από τις συζύγους ή τις συντρόφους τους. 

Όπως είπε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας το panic button έχει ήδη πατηθεί 480 φορές σε όλη την Ελλάδα  κάτι που σημαίνει πως όλες αυτές οι γυναίκες ένιωσαν δίπλα τους την απειλή και σώθηκαν ενδεχομένως από επικίνδυνες καταστάσεις. 

Σημείωσε επίσης πως πλέον η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ένα ολιστικό σχέδιο το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας που πλέον δεν αφορά μόνο τα ζευγάρια ενηλίκων αλλά και άλλες κακοποιητικές συμπεριφορές στις οποίες μπορεί να εμπλέκονται και ανήλικοι. 

Το υπουργείο, όπως σημείωσε, έχει προχωρήσει στην ίδρυση 44 συμβουλευτικών κέντρων, υπάρχουν 20 ξενώνες αλλά και η τηλεφωνική γραμμή του 15900 για βοήθεια στις γυναίκες που πέφτουν θύματα βίας. 

Αντίστοιχα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει προχωρήσει στην ίδρυση περισσότερων κέντρων ενδοοικογενειακής βίας μέσα σε Αστυνομικά Τμήματα ενώ με το μέτρο των Safe Houses μία γυναίκα μαζί με το παιδί της, εάν χρειαστεί, μπορεί να βρει ασφαλή φιλοξενεία σε όλη την επικράτεια. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό