25.5 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Σε ρότα αναζήτησης σύγχρονων bulk carriers

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε φάση ανανέωσης του στόλου του βρίσκεται ο όμιλος Target του Αντώνη Κομνηνού. Ο όμιλος, που στεγάζεται στο παλιό ναυαρχείο του Πειραιά, αποτελεί παραδοσιακά μια boutique ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται σε σταθερή βάση περίπου 20 ποιοτικά bulk carriers και tankers.

Στις αρχές του καλοκαιριού, η Horizon Tankers, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα δεξαμενόπλοια του ομίλου, συμφώνησε με τα κινεζικά ναυπηγεία στο Zhoushan Changhong International Shipyard για την κατασκευή έξι MR product tankers.

Πρόκειται για τον κινεζικό όμιλο στον οποίο η Horizon πραγματοποιεί και τις επισκευές των πλοίων της. Κίνηση η οποία ήταν σημαδιακή, αφού ήταν η πρώτη παραγγελία εδώ και μία δεκαετία περίπου.

Μετά την επενδυτική κίνηση στην Horizon, ο όμιλος του κ. Κομνηνού εστιάζει τώρα στην ανανέωση του στόλου των bulk carriers της Target Marine.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ναυλομεσιτικούς οίκους, η εταιρεία είναι σε προχωρημένες συζητήσεις για να πουλήσει δύο από τα παλαιότερα πλοία του στόλου της, ενώ παράλληλα, αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι σε αναζήτηση σύγχρονων bulk carriers από τη second hand market.

Σήμερα ο στόλος της Target αποτελείται από 10 bulk carriers και της Horizon από 12 δεξαμενόπλοια.

Δεσμοί

Ο Αντώνης Ε. Κομνηνός γεννήθηκε το 1946 και έλκει την καταγωγή του από τη Σύρο, έναν ιστορικό ελληνικό ναυτότοπο. Η οικογένεια είχε δεσμούς με τη ναυτιλία, κυρίως στη φορτηγό – οχηματαγωγό ναυτιλία, από τον Μεσοπόλεμο.

Όταν άρχισαν να γίνονται εμφανή τα σημάδια κάμψης της φορτηγού – οχηματαγωγού ναυτιλίας, ο μεγαλύτερος αδελφός του, Κώστας, αποφάσισε πως ήταν καιρός να στραφεί στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Έτσι, το 1971 ίδρυσαν μαζί με τον Αντώνη την Komninos Brothers, η οποία, με σωστές επιχειρηματικές κινήσεις και σωστή οργάνωση, σύντομα είχε στο ενεργητικό της μια υποδειγματική ανάπτυξη.

Ο Αντώνης Κομνηνός θυμάται ακόμα το πρώτο πλοίο που αγόρασαν από κοινού με τον αδελφό του. Ήταν το δεξαμενόπλοιο «Τείχος», χωρητικότητας 36.000 DWT.

Ο Αντώνης Κομνηνός

Ύστερα από μια επιτυχημένη πορεία στον ναυτιλιακό στίβο, που διήρκεσε περισσότερα από είκοσι χρόνια, το 1986, ο Αντώνης Κομνηνός ίδρυσε τη δική του εταιρεία, την Target Marine.

Μια εταιρεία που μετρά πλέον 38 χρόνια παρουσίας και ειδικεύεται στην ποντοπόρο ναυτιλία με έναν σημαντικό, μικτό στόλο, ο οποίος καλύπτει όλους τους τομείς των θαλάσσιων μεταφορών.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, «η ναυτιλία είναι ένας τομέας όπου οι αποφάσεις παίρνονται αστραπιαία και συνήθως αυτός που πρέπει να αποφασίσει είναι ένας. Επομένως, ήταν λογικό μετά από κάποια χρόνια κοινής πορείας να χωρίσουν οι δρόμοι μας με τον Κώστα και να αναλάβω τα δικά μου ρίσκα, κάνοντας τις προσωπικές μου επιλογές».

Το 1999 ο όμιλος παρήγγειλε τα πρώτα του νέα πλοία, τέσσερα μεταφοράς χύδην φορτίου panamax χωρητικότητας 75.000 DWT, που κατασκευάστηκαν στη Hyundai Samho Heavy Industries, στην Κορέα.

Η πρώτη κίνηση σε δεξαμενόπλοια έγινε το 2002, όταν ο όμιλος υπέγραψε συμβόλαια για έως και οκτώ δεξαμενόπλοια χημικών προϊόντων στην STX Shipbuilding, στην Κορέα.

Με την πάροδο των ετών, η Target Group παρήγγειλε μεγάλο αριθμό νέων πλοίων τόσο στον τομέα του ξηρού φορτίου όσο και στα δεξαμενόπλοια.

Το 2004 σήμανε την περαιτέρω παγίωση της Target Group στο ναυτιλιακό γίγνεσθαι μέσω της σύστασης της εταιρείας Horizon Tankers, η οποία ειδικεύεται στη διαχείριση δεξαμενόπλοιων μεταφοράς προϊόντων και αργού πετρελαίου.

Τον Φεβρουάριο του 2010 ο όμιλος εισήλθε στον τομέα των μεγάλων πλοίων μεταφοράς αργού πετρελαίου με την παραγγελία τεσσάρων δεξαμενόπλοιων suezmax στη Samsung Heavy Industries, στην Κορέα.

Τα πλοία διαθέτουν σύγχρονα χαρακτηριστικά, που ενσωματώνουν τα τελευταία κριτήρια εκπομπών Nox Tier II του ΙΜΟ, λειτουργία χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, καθώς και ειδικές δεξαμενές γκρίζου νερού για μηδενικές απορρίψεις κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο λιμάνι.

Κοινωφελές έργο

Το 2015, ο κ. Αντώνης Κομνηνός, θέλοντας να συνεχίσει το κοινωφελές έργο του με τρόπο πιο επίσημο και συγκροτημένο, δημιουργεί τον φιλανθρωπικό οργανισμό με την επωνυμία «Ίδρυμα Αντώνιος Ε. Κομνηνός», μέσω του οποίου προωθεί και στηρίζει σημαντικές πρωτοβουλίες στους τομείς της Υγείας, της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού.

Το 2022 του απονεμήθηκε το «Βραβείο Ευκράντη 2021», για τη συνολική του προσφορά στη ναυτιλία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό