25.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

«Σας εξαπάτησαν, διπλωματία δε κάνεις με φωνές»

Ειδήσεις Ελλάδα

Βολές προς τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κατερίνη – έναν νομό που το 2019 έδωσε περίπου 15.000 ψήφους σε Νίκη, Ελληνική Λύση και Σπαρτιάτες. Και προς αυτούς τους ψηφοφόρους απευθύνθηκε κυρίως ο πρωθυπουργός. 

«Μόνιμη γκρίνια και μία επιθυμία να είναι πιο αδύναμη η ΝΔ από την αντιπολίτευση, δεν λένε κουβέντα για την Ευρώπη» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο πατριωτισμός κρίνεται στην πράξη, διπλωματία δεν κάνεις με φωνές αλλά με σοβαρότητα» τόνισε ο πρωθυπουργός και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ψήφους που πήραν τα κόμματα στα δεξιά της 2019: «Δείτε εάν σας εξαπάτησαν, εάν ήταν μόνο μία φωτοβολίδα και δείτε πως η μόνη πραγματικά πατριωτική δύναμη είναι η ΝΔ» 

«Λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν, οι προτάσεις που ακούω ισοδυναμούν με χρεοκοπία, εμείς ακολουθούμε μία συνετή δημοσιονομική πολιτική αλλά στηρίζουμε και τους πολίτες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη από το πλεόνασμα μας» τόνισε, ο κ. Μητσοτάκης.

Φωτο: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

«Μην αντιμετωπίσετε αυτές τις εκλογές με χαλαρότητα, μας αφορούν και σας αφορούν αυτές οι εκλογές» είπε ο κ. Μητσοτάκης ζητώντας τη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση για τους αναποφάσιστους και τους νέους ψηφοφόρους. 

«Η Ελλάδα του 2024 είναι πανίσχυρα αμυντικά και μπορεί να διαπραγματεύεται με αυτοπεποίθηση με όλους τους εταίρους» συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του για τη δημιουργία ενιαίου ταμείου για την ευρωπαϊκή άμυνα. 

«Οι εκλογές είναι σημαντικές για το μέλλον όλων μας, κάθε φορά που βρίσκομαι στη Μακεδονία στην γενέτειρα του εθνάρχη και ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή νιώθω συγκίνηση» είπε ο Πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του. 

Φωτο: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

«Πρέπει η Ελλάδα να είναι ισχυρή στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου γιατί αυτό θα είναι προς όφελος όλων των Ελλήνων» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας πως πλέον η χώρα μας έχει γίνει το παράδειγμα προς μίμηση για πολλές χώρες. 

«Αύριο θα στείλω επιστολή στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις συγκριτικές τιμές των πολυεθνικών σε όλη την Ευρώπη, θα ζητήσω ευρωπαϊκές παρεμβάσεις για να έχουμε εναρμόνιση τιμών από πολυεθνικές που μπορεί να εκμεταλλεύονται τους πολίτες» τόνισε ο Πρωθυπουργός. 

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη: Πρόγραμμα του πρωθυπουργού για Παρασκευή 17 Μαΐου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας και Πέλλας. Συγκεκριμένα:

Στις 10:00 ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην παρουσίαση του «Ψηφιακού Σχολείου» από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στο ημερήσιο Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις Ριζωμάτων Ημαθίας.Στις 11:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με πολίτες στη Βέροια.Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το υπό κατασκευή Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» στην Πατρίδα Ημαθίας και την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας.Στις 18:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τα Γιαννιτσά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό