23.3 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Προκλητικός και αμετανόητος ο Κασσελάκης – Δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις των οργάνων

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο έκπτωτος πρόεδρος δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις των οργάνων, υποστηρίζοντας ότι παραμένει ακόμα πρόεδρος.

«Καταστατικά είναι ξεκάθαρο ότι όταν υπάρχει άρση της εμπιστοσύνης από την κεντρική επιτροπή πάμε σε έκτακτο συνέδριο. Βεβαίως παραμένει Πρόεδρος, παραμένει και de facto και de jure Πρόεδρος», ανέφερε ο έκπτωτος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναρωτώμενος «ποιος είναι σήμερα πρόεδρος».

Παραδέχθηκε ότι σκοπεύει να αμφισβητήσει στο Συνέδριο την απόφασης ανατροπής του και να διεκδικήσει από εκεί την παλινόρθωση του. «Το καταστατικό είναι ξεκάθαρο. Το Συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο μπορεί και θα όφειλε να εκφραστεί, κατά τη γνώμη μου, για αυτό που έχει γίνει».

Επίσης, είπε πως «Υποψήφιοι είναι όσοι εγκρίνει το Συνέδριο. Θα πάμε σε εκλογές Προέδρου, ό, τι και να γίνει», ενώ προσπάθησε να κάνει επίκληση στο συναίσθημα των τηλεθεατών, υποστηρίζοντας ότι του κλείδωσαν το email του, τη Δευτέρα, μετά την ανατροπή του.

«Να κατέβει ο Τσίπρας απέναντι μου»

Σε μια επίδειξη αμετροέπειας, ο Στέφανος Κασσελάκης ισχυρίστηκε πως αν ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής, «το πιο έντιμο θα ήταν να κατέβει απέναντι μου» για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αν και είπε πως αρνείται να πιστέψει ότι πρώην πρωθυπουργός ασχολείται με τέτοια πράγματα.

Για τους εσωκομματικούς αντιπάλους του, τόνισε πως α δεν ήταν ικανοποιημένοι με το 15%, «ας είχαν αμφισβητήσει την ηγεσία μου τον Ιούνιο». Ως προς τα όσα είχε πει για τα δήθεν «μαύρα ταμεία» της εποχής Τσίπρα, προσπάθησε και πάλι να τα μαζέψει, ισχυριζόμενος πως «δεν έπρεπε να το είχαν ερμηνεύσει έτσι».

«Υπάρχει σχέδιο αποκλεισμού μου»

Αφού προσπάθησε να κάνει τη μέρα νύχτα, υποστήριξε πως ουδέποτε ο ίδιος μίλησε για «κουκουλοφόρους» και «πραξικόπημα», ενώ καταφέρθηκε και κατά του τρόπου που έγινε η ψηφοφορία που τον «εκθρόνισε», λέγοντας ότι ήταν «ημιμυστική» – πάρα το γεγονός ότι συμφώνησε σε αυτό τον τρόπο διεξαγωγής της, καθώς είχε την πλειοψηφία στις τηλεφωνικές ψήφους.

Θέλεις τα σημαντικότερα νέα της ημέρας στο e-mail σου;

Κάνε εγγραφή στο newsletter του newsbomb.gr

«Πιστεύω ότι υπάρχει ένα σχέδιο εν κινήσει που θέλει να με αποκλείσει από το να είμαι υποψήφιος (…) αλλά δεν θα το επιτρέψουμε. Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας. Δεν θα επιτρέψουμε σενάριο αναβολής Συνεδρίου ή εκλογής Προέδρου», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ως προς την πιθανότητα να αποκλειστεί η υποψηφιότητα του, ισχυρίστηκε ότι και πάλι το Συνέδριο μπορεί να άρει και αυτή την απόφαση. «Φυσικά και μπορεί, αλλά το Συνέδριο μπορεί να ακυρώσει αυτήν την ακύρωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αν και συνηθίζει να χρησιμοποιεί την απουσία του από την Ελλάδα και τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ερωτάται για ζητήματα που τον φέρνουν σε δύσκολη θέση, την περιόδο πριν γίνει πρόεδρος, τώρα δεν είχε κανένα πρόβλημα να αναφερθεί στον Δημήτρη Τζανακόπουλο και σε μια ιστορία, από πέρσι το καλοκαίρι, λέγοντας πως «εκείνος που προσπάθησε να πνίξει σύντροφό του μέσα στο κόμμα μας, ουδέποτε πήγε στην Επιτροπή Δεοντολογίας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό