18.1 C
Athens
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

Ποιοι παίρνουν έως 500 ευρώ voucher, πού κάνετε αίτηση

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι γονείς και τα πρόσωπα που έχουν την επιμέλεια βρεφών και νηπίων έχουν δυνατότητα για να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς».

Το πρόγραμμα αυτό αφορά κυρίως τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από δύο μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων -κυρίως- γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και γενικά της οικογένειας οριζόντια, για τη φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών τους, είτε εντός της οικογενειακής εστίας είτε στο σπίτι μιας/ενός παιδαγωγού-φροντιστή.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής είναι:

Να είστε εργαζόμενη/ος ή άνεργη εγγεγραμμένη στα μητρώα της ΔΥΠΑ (Σημειώστε η ανεργία αφορά μόνο στη μητέρα που υποβάλλει αίτηση).Να έχετε ανήλικο τέκνο δύο (2) μηνών έως δύο (2) ετών και έξι (6) μηνών.Το ετήσιο ατομικό εισόδημά σας να μην υπερβαίνει το ποσό των 24.000 ευρώ για το φορολογικό έτος 2022.Η διεύθυνση διαμονής σας να είναι εντός των Δήμων που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή της δράσης.Να μην τελείτε υπό καθεστώς άδειας μητρότητας ή άδειας πατρότητας ή άδειας ανατροφής τέκνου ή γονικής άδειας ή ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή να μην έχετε διακόψει ή αναστείλει την επαγγελματική σας δραστηριότητα.Πού κάνετε αίτηση

Θα χρειαστείτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet (αφού πρώτα εγγραφείτε στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, ώστε να επιβεβαιώσετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου). Η πλατφόρμα για την αίτηση και τα δικαιολογητικά: ntantades.gov.gr/ Για περισσότερα του ενός παιδιών θα πρέπει να κάνετε διακριτή αίτηση για κάθε παιδί. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά και στο διάστημα από 22/11/2023 έως και 30/9/2024.

Εάν εγκριθεί η αίτηση σας θα ενημερωθείτε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχετε δηλώσει στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας. Μετά την έγκριση αποκτάτε δικαίωμα πρόσβασης στο προφίλ των διαθέσιμων επιμελητριών/τών που εξυπηρετούν την περιοχή σας. Θα έχετε τη δυνατότητα να έρθετε σε επαφή μαζί τους και να δρομολογήσετε τη μεταξύ σας συνεργασία.

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής προκειμένου να λάβουν voucher;

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

μητέρες/πατέρες φυσικοί, θετοί ή ανάδοχοι, ή κάθε πρόσωπο στο οποίο έχει ανατεθεί, με δικαστική απόφαση ή εισαγγελική διάταξη, η αποκλειστική επιμέλεια βρέφους ή νηπίου, που εργάζονται είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, με οποιαδήποτε μορφή απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένων και των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών καιμητέρες φυσικές, θετές ή ανάδοχες, με βρέφος ή νήπιο, που είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα της Δ.ΥΠ.Α. ως άνεργες.

Επισημαίνεται ότι, οι συνταξιούχοι δεν δύναται να είναι δικαιούχοι της Δράσης καθώς δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες.

Το voucher

 Το ποσό του voucher ανέρχεται στα:

500 ευρώ μηνιαίως, εφόσον εργάζεστε με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή είστε ελεύθερος επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενη/ος, ή300 ευρώ μηνιαίως, εφόσον εργάζεστε με καθεστώς μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής απασχόλησης ή είστε εγγεγραμμένη ως άνεργη στο μητρώο ανεργίας της Δ.ΥΠ.Α. (η ανεργία αφορά μόνο στη μητέρα που υποβάλλει αίτηση) ή λαμβάνετε, μέσω άλλης δράσης voucher για συμμετοχή σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ή αντίστοιχες δομές. Στην περίπτωση που είστε εγγεγραμμένη ως άνεργη στο Μητρώο Ανεργίας της Δ.ΥΠ.Α., η διάρκεια χορήγησης του «voucher» δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τρεις (3) μήνες, με δικαίωμα χρήσης «voucher» για άλλους τρείς (3) μήνες σε περίπτωση ανανέωσης του δελτίου ανεργίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό