33.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Πλακιωτάκης – Νησιά: Πιθανή η απαγόρευση μετακινήσεων από το ένα στο άλλο

Ειδήσεις Ελλάδα

Πλακιωτάκης – Νησιά: Σε καθεστώς αυτό-απομόνωσης και τα νησιά, για λόγους αυτό-προστασίας τους. Μελετάται το ενδεχόμενο.

Πλακιωτάκης – Νησιά: Το ενδεχόμενο περιορισμού των μετακινήσεων των κατοίκων των νησιών εξετάζει το υπουργείο Ναυτιλίας, όπως επεσήμανε το πρωί του Σαββάτου ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Πλακιωτάκης. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», Μεταξύ άλλων,το κυβερνητικό στέλεχος γνωστοποίησε ότι εξετάζεται η απαγόρευση μετακίνησης από το ένα νησί στο άλλο, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού στη νησιωτική Ελλάδα.

«Θέλουμε να προστατεύσουμε τους κατοίκους κυρίως των μικρών νησιών, η ανησυχία των οποίων είναι απολύτως κατανοητή, δεδομένου ότι και οι (σ.σ. μεταναστευτικές – προσφυγικές ροές είναι σχεδόν μηδενικές… Παίρνουμε περιοριστικά μέτρα για να μείνουμε κοντά στους αγαπημένους μας κα τις οικογένειες μας. Τα περιοριστικά μέτρα είναι για συγκεκριμένο χρόνο» έσπευσε να συμπληρώσει. Και κατέληξε: «Πολλοί κάνουν παράπονα επειδή δεν μπορούν να ψαρέψουν ή να κολυμπήσουν. Τα μέτρα δεν είναι ευχάριστα, αλλά μπάνια μπορούμε να κάνουμε και τον Μάιο και τον Ιούνιο».

Όσον αφορά την “αυτό-απομόνωση¨, τα μικρά νησιά είναι μαθημένα, κι αυτή τη φορά σίγουρα δεν θα επιθυμούν επισκέπτες.  (νήσος Ανάφη)

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Ναυτιλίας έχει αποφασίσει την απαγόρευση μετάβασης στα ελληνικά νησιά – πλην των μόνιμων κατοίκων και της εμπορίας προϊόντων. Θυμίζουμε ότι διάφοροι δήμαρχοι νησιών, ζητούν την θεσμοθέτηση υποχρεωτικής καραντίνας 14 ημερών για όσους μόνιμους κατοίκους μετακινούνται εκτός νησιού και επιστρέφουν σ΄ αυτό, προκειμένου να περιορίσουν τις πιθανότητες μετάδοσης του κορονοϊού στον τόπο τους αλλά και να διασφαλίσουν την πλήρη ασφάλεια των κατοίκων τους. Επειδή υπάρχουν πολλά συνεργεία κατασκευών σε πολλά νησιά, προκείμενου να προλάβουν την τουριστική σεζόν  πηγαινοέρχονται-χωρίς κάποιον έλεγχο-υπεύθυνοι συνεργειών, εργοταξίων και στελέχη εταιρειών από την Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, οι δήμαρχοι θέλουν να προλάβουν το κακό. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό