26.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

«Πηγαδάκι» Γεραπετρίτη – Φιντάν στο ΝΑΤΟ

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας  – Τουρκίας, ένα σύντομο τετ α τετ με τον τούρκο ομόλογό του στις Βρυξέλλες, είχε το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης .

Πριν την έναρξη της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν στην ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν σύμφωνα με πληροφορίες του Flash.gr συζήτησαν για την πορεία ένταξης της Σουηδίας στην Συμμαχία, αλλά και για το επερχόμενο Συμβούλιο Συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες στις 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, με τους δύο άνδρες να βρίσκονται σε συνεχή συνεννόηση και επικοινωνία, και τις τελευταίες «πινελιές» να μπαίνουν τα επόμενα 24ωρα.

Συνάντηση με Βρετανό ΥΠΕΞ μετά την απρέπεια Σούνακ

Στο περιθώριο της Συνόδου ο Γιώργος Γεραπετρίτης, συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον, κατόπιν αιτήματος του επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

Ο κύριος Γεραπετρίτης επεσήμανε τη διαφωνία αρχής που υφίσταται ως προς το ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.

Ωστόσο, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι υφίσταται ανάγκη συνεργασίας για τη διαφύλαξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Ηνωμένου Βασιλείου και την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό