26.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Ο ΠΑΟΚ «κέρασε» 4άρα και πάει για φιέστα στην έδρα του Άρη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο μεγαλειώδης ΠΑΟΚ «πάτησε» με 4-1 τον Παναθηναϊκό, έκανε 3/3 στα ντέρμπι στην Τούμπα και βρίσκεται μία νίκη στην έδρα του Άρη μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό και η ομάδα του Λουτσέσκου είναι 1η και στο +2 από την «Ένωση». Καταστροφική ήττα για το «τριφύλλι», που χρειάζεται μόνο νίκη με Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.

Σε περίπτωση ισοπαλίας του ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», παίρνει τον τίτλο μόνο αν δεν νικήσει η ΑΕΚ τη Λαμία στην OPAP Arena. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» στέφεται πρωταθλητής και με ήττα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, εφόσον η ΑΕΚ δεν πάρει «τρίποντο» με την Λαμία την τελευταία αγωνιστική.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε από το 2ο μόλις λεπτό τις διαθέσεις του, αφού μετά το γύρισμα του Μπάμπα ο Μπράντον Τόμας υποδέχθηκε ωραία την μπάλα και πλάσαρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας. Οι φάσεις από εκεί κι έπειτα απειροελάχιστες, με τους γηπεδούχους να χάνουν με τραυματισμό τον Τόμας Μουργκ και τον Παναθηναϊκό να ελέγχει το παιχνίδι.

Το ματς δεν είχε ρυθμό, αλλά ένα μεγάλο λάθος του Ρούμπεν Πέρεθ στο 37ο λεπτό έφερε μπροστά στο σκορ στον ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός έκανε «στραβοκλωτσιά», ο Κωνσταντέλιας πήρε την μπάλα και την γύρισε στο πίσω δοκάρι για τον Τάισον, με τον Βραζιλιάνο να πλασάρει εύστοχα για το 1-0.

Ο Ζίβκοβιτς που το «τελείωσε» και η απόλυτη αποθέωση στον Βιεϊρίναι

Το δεύτερο μέρος συνεχίστηκε από εκεί απ’ όπου σταμάτησε το πρώτο 45λεπτο, με τις δύο ομάδες να πλησιάζουν το γκολ στο 62′. Αρχικά ο Μπάμπα σημάδεψε με το δεξί του πόδι το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Κοτάρσκι νίκησε σε τετ-α-τετ τον Σπόραρ.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι στο 72ο λεπτό, έπειτα από τράβηγμα του Γεντβάι πάνω στον Σαμάτα. Ο Ζίβκοβιτς ανέλαβε την ευθύνη της εκτέλεσης και ευστόχησε από τα «11» βήματα για το 2-0. Εκεί που φαινόταν πως η ομάδα του Λουτσέσκου «κλείδωσε» το ματς, ήρθε η «απάντηση» του Παναθηναϊκού. 

Ο Μλαντένοβιτς έκανε τη σέντρα στο 78ο λεπτό, ο Γερεμέγεφ πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να μειώσει σε 2-1. Ο ΠΑΟΚ δεν τα παράτησε, συνέχισε να πιέζει και παρότι το 3ο γκολ δεν ήρθε στο 88′ μετά από σπουδαία επέμβαση του Λοντίγκιν στην κεφαλιά του Σβαμπ, ήρθε στο αμέσως επόμενο λεπτό με υποδειγματικό πλασέ του Βιεϊρίνια μετά από πάσα του Ζίβκοβιτς.

Το πάρτι που… έστησε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα είχε και… κερασάκι στην τούρτα στο 90+2′, αφού ο Ζίβκοβιτς σε φάση διαρκείας έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 4-1. Πανζουρλισμός επικράτησε στο γήπεδο με πανηγυρικές διαθέσεις και τον κόσμο να αποθεώνει τον Βιεϊρίνια φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του.

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κετζιόρα, Γιόνι Κάστρο, Οζντόεφ (81′ Σβαμπ), Μεϊτέ, Τάισον (66′ Ζίβκοβιτς), Μουργκ (18′ Κωνσταντέλιας λ.τρ.), Ντεσπόντοφ (81′ Βιεϊρίνια), Μπράντον Τόμας (66′ Σαμάτα).Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Λοντίγκιν, Χουάνκαρ (67′ Μλαντένοβιτς), Γεντβάι, Αράο, Κώτσιρας, Πέρεθ, Τσέριν (86′ Λημνιός), Μπερνάρ (86′ Βιλένα), Μπακασέτας (67′ Γερεμέγεφ), Μαντσίνι (67′ Βαγιαννίδης), Σπόραρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό