26.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Ο Ανδρουλάκης πάτησε τελικά τα…κορδόνια του!

Ειδήσεις Ελλάδα

Από αυτή τη φιλόξενη στήλη του Flash.gr, επιχειρώ πάντα να είμαι υποκειμενικά αντικειμενικός. Με αυτό το σκεπτικό, οφείλω να πιστώσω στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, ότι παρέλαβε ένα κόμμα στο 8% και αργά- αργά το έφτασε στις τελευταίες εκλογές στο 12%. Είναι αυτό επιτυχία; Το ερώτημα θυμίζει τη θεωρία του μισογεμάτου για κάποιους και μισοάδειου για άλλους, ποτηριού. Ωστόσο, δεν θα επιχειρήσω να λύσω τις διαφορετικές οπτικές σε αυτό το σημείωμα.

Εκείνο όμως που μπορώ να επισημάνω, είναι ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο κόμμα του, απειλείται να πετύχει το ακατόρθωτο: από φαβορί για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές, κινδυνεύει να τρέχει μόνος του για αυτήν και να τερματίσει στο τέλος της ημέρας τρίτος. Διότι στη ψηφοφορία για το νόμο για την ισότητα στο γάμο, μπορεί να κράτησε τη δέσμευσή του και να μην έδεσε τα… κορδόνια του Μητσοτάκη, αλλά πάτησε τελικά τα δικά του.

Διότι, όταν δίνεις ταυτοτικά στοιχεία για το ΠΑΣΟΚ στην ψήφιση του νομοσχεδίου και 11 βουλευτές από τους 32 σου γυρίζουν την πλάτη και πάνε στην… ανυπακοή, τότε έχεις μεγάλο πρόβλημα.

Όταν μάλιστα, μεταξύ αυτών είναι και η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής σου Ομάδας Ευαγγελία Λιακούλη, και εσύ κόβεις…πίτες σαν να μην τρέχει τίποτε, τότε το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο. Και το χειρότερο όλων είναι, ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ εσύ ασχολείσαι με το τι κρύβεται πίσω από την εμφάνιση Χριστουδουλάκη, σε μια εκδήλωση για την κεντροαριστερά και το μέλλον της.

Διότι, όταν αρχηγός ων δεν τολμάς να επιβάλλεις κομματική πειθαρχία σε ένα αξιακό ζήτημα για ένα προοδευτικό κόμμα, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Εάν αυτό ήταν το μοναδικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ στην πορεία προς τις ευρωεκλογές , τότε θα μιλούσαμε για μια εξαίρεση.

Μπροστά του ο κ. Ανδρουλάκης έχει ακόμη μια κοινοβουλευτική πρόσκληση. Εκείνη της ψήφισης ή μη του Νόμου για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια. Τι θα κάνει εκεί, εάν οι βουλευτές του πάλι διαφοροποιηθούν;

Διότι καλό το σκανδιναβικό μοντέλο που πρότεινε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά συμφωνεί το όλον ΠΑΣΟΚ με τη θέση του Ανδρουλάκη;

Ασε που ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης πάλι θα τον περιμένει στην γωνία για να τον κατηγορήσει ότι δεν είναι…προοδευτικό κόμμα.

Με αυτά και με τα άλλα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπαίνει στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών με περισσότερα ζητήματα από όσα θα έπρεπε να έχει. Και αντί, μετά τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές να είναι ο κυρίαρχος στο χώρο και φορέας επαναπατρισμού των ψηφοφόρων του που είχαν φύγει από το ΠΑΣΟΚ, η Χαριλάου Τρικούπη αρχίζει να αγκομαχά λες και είναι στον ανήφορο.

Διότι, ακόμη και η σχεδόν δεδομένη επιτυχία της δεύτερης θέσης αρχίζει πάλι να απομακρύνεται από αυτό τον σίγουρο στόχο. Εάν δεν καταφέρει και αυτό, τότε πολύ σύντομα θα περάσει στην ιστορία του Κινήματος, ως ο αρχηγός των χαμένων ευκαιριών…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό