27.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Νικόλαος: Ποιά είναι η σημασία του ονόματος ;

Ειδήσεις Ελλάδα

Νικόλαος 06.12.23

Το όνομα Νικόλαος σημαίνει «Νίκη του λαού».Σαν Άγιος είναι συνδεδεμένος με τη θάλασσα και θεωρείται προστάτης των ναυτικών.

Επίσης όμως είναι ταυτισμένος με και με τον Άγιο Βασίλη (Santa Claus / Saint Nicolas) , οπότε φαίνεται πολύ λογικό το ελληνικό έθιμο να στολίζονται καράβια τα Χριστούγεννα αντί για Έλατο.Συνδέεται με πολλές Ζωδιακές περιοχές, όπως τη Ζωδιακή Περιοχή του Καρκίνου και τη Σελήνη εφόσον μιλάμε για λαό.

Επίσης συνδέεται με την Ζωδιακή περιοχή των Ιχθύων εφόσον είναι προστάτης των ναυτικών.Όμως η πιο ιδιαίτερη και σημαντική σύνδεση του, είναι με τη Ζωδιακή Περιοχή των Διδύμων.

Ένα σπουδαίο σύμβολο της περιοχής των Διδύμων είναι οι Διόσκουροι, ο Κάστορας και ο Πολυδεύκης, γιοι του Δία και της Λήδας.

Το όνομά τους, σημαίνει τα παιδιά (κούροι) του Δία, αν και σύμφωνα με τη μυθολογία μόνο ο ένας, ο Πολυδεύκης ήταν γιος του Δία, ενώ ο Κάστορας ήταν γιος του Τυνδάρεω , ο οποίος ήταν βασιλιάς της Σπάρτης και σύζυγος της Λήδας.

Η μεταξύ τους αγάπη ήταν πολύ μεγάλη και όπου βρίσκονταν ο ένας εκεί ήταν και ο άλλος.

Κάποτε όμως ο Κάστορας που ήταν θνητός σκοτώθηκε.Ο Πολυδεύκης λοιπόν ζήτησε από τον πατέρα του να μοιραστεί την αθανασία του με τον αδελφό του και εκείνος συγκινημένος τους έδωσε το προνόμιο να κατοικούν το μισό χρόνο στον Όλυμπο και τον υπόλοιπο στον Άδη.

Οι Διόσκουροι ήταν προστάτες των ναυτικών της Μεσογείου και των θαλάσσιων ταξιδιών.

Ο Κάστορας και ο Πολυδεύκης έκαναν γνωστή την παρουσία τους με ένα διπλό φως, που μεταγενέστερα ονομάστηκε « Φωτιά του Αγίου Έλμου ».Σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες αν εμφανιζόταν ένα φως θα ξεσπούσε καταιγίδα, αν εμφανιζόντουσαν δύο, ο καιρός θα ήταν ευνοϊκός.

Το όνομα Νικόλαος φέρνει την ενέργεια της φροντίδας μέσω της πληροφορίας, ενός σήματος, ενός νοήματος.

Χρόνια Πολλά στον Νικόλαο, τον Νίκο, τη Νίκη και τη Νικολέτα.

Απο την Ελίνα Βατικιώτη

Υπεύθυνη Αστρολογικών Σπουδών -E- Astrology School

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό