10.9 C
Athens
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Νίκος Ανδρουλάκης στο Mega: Χείρα συνεργασίας στους 11 του ΣΥΡΙΖΑ υπό προϋποθέσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο MEGA και την εκπομπή Live News μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Αρχικά, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ σχολίασε την επιστολική ψήφο, όπως αυτή ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών. Ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε πως η Χαριλάου Τρικούπη βλέπει θετικά μια τέτοια πρωτοβουλία υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν σοβαρές θεσμικές εγγυήσεις.

«Ο πυρήνας του θέματος είναι να διευκολυνθούν οι άνθρωποι που έχουν ήδη δικαίωμα να μπορούν να ψηφίσουν χωρίς να έχουν εμπόδια οικονομικά, δηλαδή ο απόδημος να μη χρειαστεί να πληρώσει ακριβό εισιτήριο ή κάποιος νέος που δουλεύει σε νησί ή είναι φοιτητής να μην μπει σε μία τέτοια περιπέτεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δείξαμε ότι είμαστε θετικοί και έτοιμοι να συναινέσουμε με την ψήφο στους απόδημους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν θέσαμε το θέμα ότι οι κάλπες του εξωτερικού χρειάζονται προσοχή, τότε είπε το εξής αμίμητο: ‘Είμαστε θετικά διακείμενοι με την επιστολική ψήφο, αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να προλάβουμε μέχρι τις Ευρωεκλογές’. Τέσσερις μήνες μετά τη νομοθέτησή του έρχεται και φέρνει την επιστολική ψήφο. Παρά τον αιφνιδιασμό, αυτό που λέμε είναι ότι έχουμε διάθεση συναίνεσης, αλλά με σοβαρές θεσμικές εγγυήσεις», προσέθεσε.

Αναφερόμενος στην ακύρωση της συνάντησης του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ με τον Έλληνα ομόλογό του, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε πως ήταν μια απαράδεκτη συμπεριφορά, η οποία προσέβαλε την Ελλάδα.

«Θα είμαστε κοντά στους πολίτες»

«Αγωνιζόμαστε για να είμαστε η αξιόπιστη αντιπολίτευση που θα την επιβραβεύσει ο ελληνικός λαός», συνέχισε ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στον στόχο των Ευρωεκλογών. Όπως είπε ο ίδιος, οι στόχοι που έχει θέσει το ΠαΣοΚ είναι υψηλοί και εκτιμά πως θα επιτευχθούν. «Θα φέρουμε αποτελέσματα που θα είναι η ικανοποίηση της καθημερινής μας αγωνίας και προσπάθειας να είμαστε κοντά στους πολίτες».

«Είναι ντροπή ότι το μέσο νοικοκυριό στη χώρα δεν μπορεί να αντέξει τις βασικές δαπάνες. Το ΠαΣοΚ έκανε τα λάθη που έκανε, αλλά ίδρυσε το ΕΣΥ. Υπηρέτησε τον βασικό μοχλό της κοινωνικής δικαιοσύνης για πολλές δεκαετίες», σχολίασε ακολούθως.

Ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αφορούν την ακρίβεια και τα ενοίκια. Επ’ αυτών ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στην αγορά, ενώ για τα ενοίκια πρότεινε:

Κατάργηση της Golden Visa σε όλη την ΕλλάδαΚανόνες ρύθμισης όσον αφορά τη βραχυχρόνια μίσθωσηΦορολογικά κίνητρα για να νοικιάζονται ακίνητα για πολλά χρόνια με χαμηλό κόστος«Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ισχυρή αντιπολίτευση στη ΝΔ»

Αναφερόμενος στην εσωτερική διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και τη «βουτιά» του στις δημοσκοπήσεις, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ανάγκη εμπλοκής με τα εσωτερικά άλλων κομμάτων.

«Δεν είναι ευγενικό, θεσμικό και δείγμα πολιτικού πολιτισμού να ανακατεύονται τα υπόλοιπα κόμματα στα εσωτερικά άλλων κομμάτων. Εγώ είμαι θύμα του πως η ΝΔ ανακατεύτηκε στα εσωτερικά του ΠαΣοΚ το φθινόπωρο του 2021 με τις υποκλοπές. Έχω άλλη νοοτροπία, βαθιά δημοκρατική και θεσμική. Παρακολουθώ, έχω την άποψή μου, αλλά ακολουθούμε πάγια στρατηγική».

Όσο για τη δημοσκοπική άνοδο του ΠΑΣΟΚ αποκτίθηκε: «Το ΠαΣοΚ ανέβηκε 3,5 μονάδες μετά από 5 χρόνια κι ανέβηκε άλλες 3,5 μονάδες μέσα σε 5 μήνες, όπως θα δείξετε και στη δημοσκόπηση που θα παρουσιάσει το MEGA. Το να ξαναμπούμε στο πολιτικό προσκήνιο το θεωρούσαν ορισμένοι όνειρο θερινής νυκτός. Θα συνεχίσουμε με χαμηλούς τόνους και δουλειά στην κοινωνία, δείχνοντας ότι υπάρχει ένα κόμμα χρήσιμο και σοβαρό. Εκτιμώ ότι το ΠαΣοΚ θα είναι η ισχυρή αντιπολίτευση στη ΝΔ».

Η ανοικτή συνεργασία με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα των 11 ανεξάρτητων βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως δίνει χείρα συνεργασίας, αρκεί να συμφωνούν σε επίμαχα ζητήματα, όπως οι ανισότητες, η Υγεία και η Παιδεία.

«Είμαι έτοιμος να δώσω χέρι συνεργασίας σε οποιαδήποτε πολιτική δύναμη που μπορεί να συζητήσει και να συμφωνήσει μαζί μας στα τεράστια ζητήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα. Μιλάω για τις πολύ μεγάλες ανισότητες, την ανάγκη μίας ισχυρής δημόσιας Υγείας και Παιδείας, θέματα ρύθμισης της αγοράς, θέματα θεσμών και δημοκρατίας».

Καταλήγοντας ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε πως θα πρέπει «να θυμόμαστε ποιοι είναι οι αξιόπιστοι και ποιοι παίζουν με τη μνήμη του λαού», εξαπολύοντας πυρά κατά της κυβέρνησης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό