25.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Με νέα ηλεκτρικά λεωφορεία ανανεώνεται το 1/3 του στόλου του ΟΑΣΘ

Ειδήσεις Ελλάδα

Με την κυκλοφορία των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων ανανεώνεται και εκσυγχρονίζεται περίπου το 1/3 του συνολικού στόλου των οχημάτων του ΟΑΣΘ, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε εκδήλωση στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης, με αφορμή την έναρξη των δρομολογίων των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο υπουργός τόνισε ότι με τη δρομολόγηση των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη και την επικείμενη λειτουργία του Μετρό τον Νοέμβριο, ο συγκοινωνιακός χάρτης της πόλης αλλάζει δραστικά και ενισχύεται.

Κ. Μητσοτάκης: Σε 6 μήνες παραδίδουμε στους Θεσσαλονικείς το πιο σύγχρονο Μετρό

Συνοψίζοντας τα οφέλη από τη δρομολόγηση των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Σταϊκούρας, σημείωσε:

1. Βελτιώνεται η ποιότητα παροχής υπηρεσιών και εξυπηρέτησης των πολιτών, τόσο ως προς τις συνθήκες μετακινήσεων, όσο και ως προς την ενίσχυση της συχνότητας των δρομολογίων.

2. Βελτιώνεται η προσβασιμότητα των πολιτών στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία διαθέτουν ράμπα – στη μεσαία θύρα – για την πρόσβαση ατόμων με προβλήματα κινητικότητας, ενώ υπάρχει και ειδική θέση για αναπηρικό αμαξίδιο.

3. Η Ελλάδα ευθυγραμμίζεται με τον στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για «κλιματική ουδετερότητα», καθώς και με την Ευρωπαϊκή Οδηγία για την προμήθεια οχημάτων χαμηλών ή/και μηδενικών εκπομπών ρύπων.

4. Αναβαθμίζεται η βιώσιμη αστική κινητικότητα, όπως προβλέπει και το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα.

5. Μειώνεται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, βελτιώνεται η ενεργειακή αποδοτικότητα, ενισχύεται η οικονομική αποτελεσματικότητα.

«Η Θεσσαλονίκη γίνεται μια πόλη περισσότερο φιλική προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, αλλά και προς το περιβάλλον, υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό