17 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Λαθρέμπορος έκρυβε στο παντελόνι του… 100 ζωντανά φίδια!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένας άνδρας συνελήφθη να προσπαθεί να περάσει λαθραία περισσότερα από 100 ζωντανά φίδια στην ηπειρωτική Κίνα, «στριμώχνοντάς» τα στο παντελόνι του, σύμφωνα με τις τελωνειακές αρχές της χώρας.

Όπως αναφέρει ο Guardian o ταξιδιώτης του οποίου τα στοιχεία δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα εμποδίστηκε από τελωνειακούς υπαλλήλους καθώς προσπαθούσε να περάσει από το ημιαυτόνομο Χονγκ Κονγκ και να φτάσει στη συνοριακή πόλη Σενζέν, ανέφερε το Τελωνείο της Κίνας σε ανακοίνωσή του την Τρίτη.

«Κατά την επιθεώρηση, οι τελωνειακοί υπάλληλοι ανακάλυψαν ότι οι τσέπες του παντελονιού που φορούσε ο επιβάτης ήταν γεμάτες με έξι πάνινες σακούλες και σφραγισμένες με ταινία. Μόλις τις άνοιξαν διαπιστώθηκε ότι κάθε σακούλα περιείχε ζωντανά φίδια σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και χρώματα» », αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η δήλωση ανέφερε ότι οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 104 από τα ερπετά, συμπεριλαμβανομένων των φιδιών γάλακτος και των φιδιών καλαμποκιού, πολλά από τα οποία ήταν μη ενδημικά είδη.

Ένα συνοδευτικό βίντεο έδειχνε δύο συνοριοφύλακες να κοιτάζουν μέσα σε διαφανείς πλαστικές σακούλες γεμάτες με κόκκινα, ροζ και λευκά φίδια.

Η Κίνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους εμπορίας ζώων στον κόσμο, αλλά οι αρχές έχουν καταπολεμήσει το παράνομο εμπόριο τα τελευταία χρόνια. Οι νόμοι της χώρας για τη βιοασφάλεια και τον έλεγχο των ασθενειών απαγορεύουν στους ανθρώπους να φέρνουν μη ιθαγενή είδη χωρίς άδεια.

«Όσοι παραβιάζουν τους κανόνες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον νόμο», είπε η τελωνειακή αρχή, χωρίς να διευκρινίσει την τιμωρία του άνδρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό