31.6 C
Athens
Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Κόντρα Ξανθού – Πλεύρη για το «Παίδων Πεντέλης»

Ειδήσεις Ελλάδα

Έντονες αντιδράσεις πυροδοτεί η απόφαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλέύρη, να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την 24ωρη απεργία εν μέσω πανδημίας από ιατρούς στο Παίδων Πεντέλης, με τον Ανδρέα Ξανθό να σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι  «ο κ. Πλεύρης αποφάσισε να ακολουθήσει την προσφιλή στον ίδιο – λόγω του ακροδεξιού του παρελθόντος –  πολιτική «σιδηράς πυγμής εναντίον των γιατρών του ‘Παίδων Πεντέλης’». Άμεση ήταν απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ από τον υπουργό Υγείας. 

Ο κ. Ξανθός αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: 

«Την ώρα της εξελισσόμενης υγειονομικής τραγωδίας στη χώρα και της κυβερνητικής πανωλεθρίας στον έλεγχο της πανδημίας, ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης αποφάσισε να ακολουθήσει την προσφιλή στον ίδιο – λόγω του ακροδεξιού του παρελθόντος –  πολιτική «σιδηράς πυγμής» εναντίον των γιατρών του ‘Παίδων Πεντέλης’,  που αντιδρούν στην αναστολή  της εφημερίας του νοσοκομείου και διεκδικούν να συνεχίσουν να προσφέρουν στη δημόσια παιδιατρική  περίθαλψη.  Η προσφυγή του στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κηρυχθεί η σημερινή 24ωρη απεργία παράνομη και καταχρηστική, συνιστά πρωτοφανή αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο που προκαλεί και προσβάλλει  τους  ανθρώπους του ΕΣΥ και όλη την κοινωνία.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα αυτή την αθλιότητα. Αλλιώς … «ο εξευτελισμός της θα γίνει τέλειος ….» ! 

Θ. Πλεύρης: Επιθυμούν να μη γίνουν ή να καθυστερήσουν τα άνω των 300 ραντεβού παιδιών 

Ωστόσο, απάντηση έδωσε ο υπουργός Υγείας στον κ. Ξανθό, αναφέροντας σε δήλωσή του ;ότι «Ο κ. Ξανθός και ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως επιθυμούν λόγω της 24ωρης απεργίας να μη γίνουν ή να καθυστερήσουν τα άνω των 300 ραντεβού, που έχουν προγραμματιστεί για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών στο Παίδων Πεντέλης και τη μη λειτουργία κρίσιμων δομών εν μέσω πανδημίας.

Ως υπουργός Υγείας οφείλω να διασφαλίσω τη δημόσια Υγεία και την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο ΕΣΥ. Η προσφυγή στη δικαιοσύνη για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής είναι αυτονόητη για την προάσπιση της Υγείας των πολιτών».

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης κατέρχονται σε 24ωρη απεργία σήμερα, Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή και αιφνιδιαστική» απόφαση του υπουργείου Υγείας στις 6 Ιανουαρίου να ανασταλούν οι εφημερίες του Νοσοκομείου, με στόχο τη μετατροπή του σε mega εμβολιαστικό κέντρο παιδιών.

Σημειώνεται ότι την στήριξή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης,εκφράζει η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

ΠΑΜΕ: Να αποσυρθεί η αγωγή 

Επίσης υπέρ των εργαζομένων τάσσεται και η ΠΑΜΕ, ζητώντας παράλληλα να αποσυρθεί η αγωγή σε βάρος των εργαζόμενων του Παίδων Πεντέλης και να γίνουν μαζικές προσλήψεις στα Νοσοκομεία. 

“Αυτοί που κλείνουν τα νοσοκομεία Διώκουν αυτούς που τα κρατάνε ανοιχτά

Η Κυβέρνηση, σε μια νέα επίδειξη αυταρχισμού και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων κατέθεσε αγωγή για να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης με το προκλητικό πρόσχημα ότι γίνεται «εν μέσω πανδημίας». Το Υπουργείο Υγείας δηλαδή ποινικοποιεί την απεργία των υγειονομικών που αγωνίζονται ενάντια στο κλείσιμο της εφημερίας στην Παιδιατρική Κλινική.

Αυτοί που κλείνουν την 24ωρη εφημερία του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης (που από τον Σεπτέμβριο έως σήμερα έχει εξετάσει πάνω από 11.000 παιδιά, από τα οποία 750 Co θετικά, και έχει νοσηλεύσει μόνο στην Παιδιατρική Κλινική πάνω από 1300 παιδιά) διώκουν τους υγειονομικούς που αγωνίζονται να κρατήσουν τα νοσοκομεία στην μάχη για την υγεία του λαού και των παιδιών του.

Η Κυβέρνηση αντί να προσλάβει υγειονομικούς, να ανοίξει τα νοσοκομεία  που έκλεισε και έστω και τώρα να πάρει μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, επιχειρεί να τρομοκρατήσει αυτούς που αγωνίζονται για την προστασία της υγείας των παιδιών μας”, σημειώνει. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό