14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κοινοπραξία Τέρνα – Άκτωρ – Μυτιληναίος για το γήπεδο ΠΑΟ

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε κοινοπραξία τρεις από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους, Τέρνα (ΓΕΚ Τέρνα), Άκτωρ (Ελλάκτωρ), Μυτιληναίος, διεκδικούν την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, έργο συνολικού προϋπολογισμού 123 εκατ. ευρώ (περιλαμβανομένης της προαίρεσης και ΦΠΑ). Μένει να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες αν υπάρχει δεύτερη ή και τρίτη προσφορά από κάποια μικρότερη εταιρεία καθώς δεν προσήλθαν στη διαδικασία, οι Άβαξ και Intrakat.

Όπως εκτιμάται η διαγωνιστική διαδικασία είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί εντός του έτους. Βάσει της διακήρυξης η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 36 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Η χρηματοδότηση του νέου γηπέδου θα προέλθει στο μεγαλύτερο τμήμα της (115 εκατ. ευρώ) από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), ενώ περίπου 8 εκατ. που αφορούν τις οδικές προσβάσεις σε αυτό έχουν εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η εργολαβία η οποία θα ανατεθεί ειδικότερα περιλαμβάνει: Το γήπεδο, τον αρχιτεκτονικό και όχι μόνο εξοπλισμό του γηπέδου (στέγαστρο, περιμετρικό κέλυφος κ.λπ.), τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, την κατασκευή της οδού πρόσβασης (ανοιχτό τμήμα και cut & cover με όλον τον εξοπλισμό τους), προς τον υπόγειο χώρο στάθμευσης του γηπέδου, καθώς και ορισμένες προσβάσεις στον άμεσα περιβάλλοντα χώρο και τέλος τις τυχόν αναγκαίες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια των έργων.

Το προς κατασκευή γήπεδο θα είναι χωρητικότητας τουλάχιστον 38.500 θεατών, κατηγορίας 4 (Category 4) κατά UEFA και συνολικής δόμησης περίπου 33.677,48 τ.μ. σε οικόπεδο 178 στεμμάτων. Θα περιλαμβάνει 1.300 θέσεις σε σουίτες, 325 υπόγειες θέσεις πάρκινγκ και 7 εμπορικά καταστήματα.

Προβλέπονται χρήσεις όπως, κύριες αθλητικές δραστηριότητες και βοηθητικών αυτών συμπληρωματικές, χώροι ιατρικής υποστήριξης και αποκατάστασης αθλητών, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων πολιτισμού και αναψυχής, χώροι εστίασης, εμπορικές χρήσεις, πολυλειτουργικοί χώροι, χώροι άθλησης και υγιεινής, αθλητικοί ξενώνες και χώροι φιλοξενίας, χώροι συνάθροισης κοινού, εγκαταστάσεις εμπορικών εκθέσεων, χώροι εξυπηρέτησης μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Όπως έχει ανακοινώσει πρόσφατα η ΑΕΠ Ελαιώνα, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της για την υλοποίηση του σχεδίου της Διπλής Ανάπλασης, προχωρά στην εκπόνηση των οριστικών μελετών για τις νέες εγκαταστάσεις του ΠΑΟ.

Σε συνέχεια της συνεργασίας με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, τον Δήμο Αθηναίων και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, καθώς και της προμελέτης που ολοκληρώθηκε το 2022, η υλοποίηση του έργου έχει εισέλθει σε νέα φάση και εξειδικευμένη μελετητική ομάδα έχει αναλάβει την εκπόνηση των τελικών οριστικών μελετών, οι οποίες είναι απαραίτητες για την έκδοση της σχετικής οικοδομικής αδείας.

Σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, και όπως έχει δεσμευτεί η ΑΕΠ Ελαιώνα, οι οριστικές μελέτες αναμένεται να είναι έτοιμες εντός του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό