25.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Κλασσικά…στο διαδίκτυο!

Ειδήσεις Ελλάδα

Τελικά ίσως έχει και κάποια καλά όλο αυτό το κακό με τον κορονοϊό, όπως είχαν προβλέψει κάποιοι οικονομικοί αναλυτές αλλά και άλλων ειδικοτήτων που αναφέρθηκαν στην αύξηση των πωλήσεων μέσω ίντερνετ, όπου μπορούμε να παραγγείλουμε οτιδήποτε και να έλθει στο σπίτι.  Φυσικά αυτό γίνεται εδώ και πολλά χρόνια αλλά σε κάποια κλίμακα και κυρίως από συγκεκριμένες «διευθύνσεις» που κατά κύριο λόγο αφορούν προϊόντα τεχνολογίας. Αυτό που αλλάζει τώρα και που αναμένεται να επεκταθεί μέχρις ακόμη και σημείου συνήθειας είναι οι αγορές μέσω διαδικτύου που θα φθάνουν μέχρι αυτές από σούπερ μάρκετ ή από τον φούρνο της γειτονιάς!
Σαν σταυρόλεξο
Αν με ρωτήσετε, διαφωνώ με όλο αυτό σαν σταυρόλεξο. Δηλαδή κάθετα και οριζόντια.  Ο κυριότερος λόγος είναι ότι με αυτόν τον τρόπο χάνεται η επικοινωνία και μεγαλώνει η απομόνωση, ο χαιρετισμός, η καλημέρα με τον γείτονα, το πείραγμα και πολλά ακόμη που μας κρατάνε κοντά στις γειτονιές ή τουλάχιστον ότι έχει μείνει από αυτές και μείναμε κάποιοι που επιμένουμε να μας αρέσει. Φυσικά δεν αναφέρομαι στις ειδικές συνθήκες του σήμερα αλλά στο αύριο που θα έλθει και φοβάμαι ότι δεν θα είναι το ίδιο ως προς την κοινωνική μας συμπεριφορά. Συνεχίζει να μην μου αρέσει.

Αυτοκίνητο όπως καθαριστικό;
Μόνο ως υπόθεση εργασίας να δεχθώ την on line παραγγελία, αλλά να υπάρχει και κάποιο όριο. Δεν μπορούμε να παραγγέλνουμε το αυτοκίνητο σαν να είναι απορρυπαντικό. Ειδικά και πολύ περισσότερο όταν το αυτοκίνητο είναι κλασσικό και βγαίνει σε δημοπρασία. Και όμως. Μέσα στις αλλαγές που έρχονται γίνεται και αυτό και όπως ανακοινώνει ο οίκος δημοπρασιών The Market της Αγγλίας, τον Μάρτιο υπήρξε μεγάλη αύξηση στους συμμετέχοντες διαδικτυακά στις δημοπρασίες κλασσικών αυτοκινήτων, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τις 750.000 λίρες Αγγλίας. Το 86% των πωληθέντων αυτοκινήτων έγιναν με αυτόν τρόπο ενώ η αύξηση της συμμετοχής έφθασε στο 50%!! Όπως δήλωσε και ο διευθυντής της The Market «ήταν μία έκπληξη και για εμάς που δεν περιμέναμε τέτοια ανταπόκριση. Ακολουθώντας λοιπόν την τάση της αγοράς και με τις εγκαταστάσεις μας κλειστές. έχουμε αναβαθμίσει τον εξυπηρετητή ιστότοπού μας για να αντεπεξέλθουμε στη ζήτηση κα  είμαστε σε θέση να παρέχουμε μεταφορά και αποθήκευση παράδοσης για πωλητές και αγοραστές καθώς και προσωπική, ζωντανή προβολή βίντεο αυτοκινήτων, αν χρειαστεί»

Τα καλύτερα
Φυσικά δεν μπορώ να  μην αναφερθώ και στα καλύτερα κομμάτια που πουλήθηκαν τον Μάρτιο που ήταν μία Ferrari 246 GT «Dino» στην οποία έδωσαν το όνομα του γιού του Εντζο Φεράρι και ήταν μία από τις μόλις 498 που κατασκευάστηκαν ειδικά για την Αγγλία, ως δεξιοτίμονες. Η τιμή της έφθασε τις 215.000 λίρες Αγγλίας ενώ ένα «παρθένο» Ferrari 308 GTB Vetroresina πουλήθηκε για 87.000 λίρες. Δύο ακόμη κορυφαία, για διαφορετικούς λόγους, ήταν μία πρωτότυπη Jaguar E-Type 3,8 FHC του 1962 με χαρακτηριστικά που είχαν μόνο στα πρώτα κομμάτια που είχαν παραχθεί για 91.000 λίρες και τέλος ένα VW Golf GTI 1,6Mk1 Series1 του 1979 με μόλις 17.000 μίλια στο οδόμετρο που πουλήθηκε για 27.695 λίρες Αγγλίας.
Ας τα είχα και ας είναι με Ιντερνετ…
Του Τριαντάφυλλου Τσουλφά

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό