27.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Κατασχέθηκαν 134 Fiat Topolino στην Ιταλία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η υπηρεσία τελωνείων και μονοπωλίων καθώς και οι ελεγκτικές αρχές του υπουργείου οικονομικών της Ιταλίας διέταξαν την κατάσχεση 134 Fiat Topolino άμα τη αφίξει τους στο λιμάνι του Λιβόρνο. Ο λόγος για την παρέμβαση είναι τόσο απλός όσο και κωμικοτραγικός: μία αυτοκόλλητη σειρά σε πράσινο, λευκό και κόκκινο χρώμα που βρίσκεται στο μπροστά φτερό και ας πούμε ότι θυμίζει πάρα πολύ έντονα την ιταλική σημαία. Η λογική ερώτηση λοιπόν είναι: Και τι πειράζει που το Fiat Topolino κοσμείται από την ιταλική σημαία;

Σύμφωνα με το Άρθρο 4, παράγραφος 49 του Οικονομικού Νόμου του 2004 – 24 Δεκεμβρίου του 2003, νούμερο 350, η ύπαρξη της ιταλικής σημαίας σε ένα προϊόν το οποίο δεν κατασκευάζεται στην Ιταλία λειτουργεί ως ψευδές marketing και δημιουργεί λανθασμένες αντιλήψεις οπότε διώκεται και εφόσον πρόκειται για την πώληση ενός προϊόντος το οποίο “φοράει” την ιταλική σημαία αλλά δεν κατασκευάζεται στην χώρα, το αδίκημα είναι ποινικό. Όλα αυτά για ένα αυτοκόλλητο φάρδους 1-2 χιλιοστών και μήκους 7-8 εκατοστών σε ένα τετράτροχο το οποίο όπως και τα αδέρφια του, το Citroen Ami και το Opel Rocks Electric κατασκευάζεται στο Μαρόκο και εξάγεται από εκεί στις χώρες όπου είναι διαθέσιμο. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι από τα 134 Fiat Topolino που κατασχέθηκαν από τις αρχές, τα 15 είναι της χαριτωμένης έκδοσης Dolcevita αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει καθώς η μικρή ιταλική σημαία κοσμεί τα πλαϊνά και σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές “έχουν μοναδικό σκοπό την ένδειξη του προορισμού του προϊόντος”.

Εννοείται ότι η Stellantis θα αφαιρέσει τα αυτοκόλλητα αλλά υπερασπίζεται την απόφαση της αναφέροντας ότι το Fiat Topolino είναι ένα ιστορικό αυτοκίνητο για την ιταλική μάρκα, σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε στο Τορίνο από τους υπαλλήλους του Centro Stile ενώ συμπληρώνει ότι ποτέ δεν έκρυψε το γεγονός ότι το Topolino κατασκευάζεται στο Μαρόκο – το αντίθετο μάλιστα. Στην πραγματικότητα, η υπόθεση δεν είναι τίποτα παραπάνω από το νέο κεφάλαιο στην διαμάχη που έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιους μήνες ανάμεσα στην Stellantis και την ιταλική κυβέρνηση της G. Meloni. Μία διαμάχη που ανάγκασε την Alfa Romeo να αλλάξει το όνομα του μικρού SUV της από Milano σε Junior για τον ίδιο λόγο περίπου που η Fiat πρέπει να αφαιρέσει τα αυτοκόλλητα από το Topolino. Αξίζει να σημειώσουμε δε, ότι οι ιταλικές αρχές δεν είχαν κάποιο πρόβλημα με το Fiat 500 που “φορούσε” τα χρώματα της ιταλικής σημαίας παρά το γεγονός ότι παραγόταν στην Πολωνία στο παρελθόν. Σε κάθε περίπτωση, για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, η Stellantis έχει δηλώσει ότι θα συμμορφωθεί αν και δεν έχει γίνει σαφές ακόμα αν οι ιταλικές αρχές θα κυνηγήσουν περαιτέρω την υπόθεση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό