13.7 C
Athens
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

«Καλωσορίζουμε μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο 2023»

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον Ανδρέα Λοβέρδο

Για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα αλλά και για τα περί βούρκου που φέρεται να είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος, όπως και για το αν βρίσκονται κοντά ΝΔ και Ανδρέας Λοβέρδος ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Για τις δημοσκοπήσεις τις χαρακτήρισε σημαντικό εργαλείο και τόνισε ότι παρά τα εισαγόμενα προβλήματα αποτυπώνεται η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση αν κάνει κανείς την αναγωγή επί των αναποφάσιστων. «Δεν εφησυχάζουμε γιατί υπάρχουν πολλά προβλήματα. Αναγνωρίζουν οι πολίτες ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύσεις και δεν εφησυχάζουμε. Βλέπουμε μια δημοσκοπική προς το παρόν εναλλαγή στην δεύτερη θέση και δεν αλλάζει η πολιτική μας. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε αποτελεσματικοί», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.

Για τα περί βούρκου ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «έστω και με μεγάλη καθυστέρηση καλωσορίζουμε μια μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο 2023. Δεν ξεκίνησε σήμερα αυτός ο βούρκος και επειδή αντιλαμβάνομαι την αφορμή που ειπώθηκε αυτό είναι γνωστά όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν να φυλακιστούν πολιτικοί αντίπαλοι και οι επιθέσεις σε δημοσιογράφους. Δυστυχώς κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα έβλεπαν αλλά δεν μιλούσαν. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Να αφήσουμε στην άκρη τις πολιτικές επιθέσεις».

«Δεν υπάρχει συζήτηση με Λοβέρδο»

Όσον αφορά στην εκδήλωση που θα κάνει σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος και τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να είναι κοντά με τη ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Δεν έχω καμία ενημέρωση για τον Ανδρέα Λοβέρδο ούτε επιβεβαιώνω κάτι. Θεμιτή η όποια εκδήλωση και να γίνεται διάλογος. Ανήκει σε άλλο πολιτικό χώρο και δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση».

«Πρόθεση μας είναι να εφαρμόζουμε πολιτικές που αυξάνουν άμεσα ή έμμεσα το εισόδημα των πολιτών»

Ο Παύλος Μαρινάκης ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά και μετά τις δηλώσεις του αρχηγού του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας δήλωσε τα εξής: «Η Ελλάδα ούσα πιο ισχυρή από ποτέ θέλει να θωρακίσει αυτή την διαδικασία διαλόγου. Προσέρχεται όμως στο διάλογο χωρίς την παραμικρή διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αυτό είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο. Το έχει επισημάνει ο πρωθυπουργός και δεν αλλάζει καθόλου. Είναι μία άσκηση με δύο μέρη η οποία κρίνεται καθημερινά».

Για την ακρίβεια και γιατί δεν μπορούν να μπουν σε χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ και άλλα αγαθά πέρα από τον τουρισμό, τον καφέ και τις συγκοινωνίες, απάντησε πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αυτές τις πληροφορίες. «Μπορώ να σας πω ότι η γενική αρχή του πρωθυπουργού είναι η προσπάθεια για όλο και περισσότερους φόρους μειωμένους. Θα εφαρμοστεί πλήρως το πρόγραμμά μας σε όλα του τα σκέλη. Εμείς δεν τάζουμε στους πάντες τα πάντα. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στον ρυθμό μείωσης χρέους ως προς το ΑΕΠ. Πρόθεσή μας είναι να εφαρμόζουμε πολιτικές που αυξάνουν άμεσα ή έμμεσα το εισόδημα των πολιτών».

Για το Α/Τ «Βέλος» και γιατί δεν μεταφέρεται στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης στο Φλοίσβο, ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στην ενημέρωση για ό,τι έγινε. «Έχει ζητηθεί ασφαλής χώρος για τη μεταφορά του αντιτορπιλικού από τον ΟΛΘ. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό θα μετακινηθεί σε ασφαλές λιμάνι και όταν έχουμε κάτι νεότερο θα λάβετε σχετική ενημέρωση», σημείωσε.

Για δημοσίευμα περί νεφρολογικού κέντρου στον Πειραιά χωρίς άδεια που ανήκει σε βουλευτή, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε: «Πράγματι έγινε έλεγχος από την περιφέρεια Αττικής στο συγκεκριμένο κέντρο και διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς άδεια. Προφανώς αυτό είναι κάτι απαράδεκτο. Θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για αυτή τη συγκεκριμένη παραβίαση. Έγινε ο σχετικός έλεγχος και οι απαιτούμενες ενέργειες. Δεν νομίζω ότι πρέπει να πολιτικοποιήσουμε το συγκεκριμένο θέμα το οποίο ξεπερνά τα όρια της οργής όταν απευθύνεται σε τόσο ευπαθείς ομάδες. Προφανώς δεν θα πήγαιναν στα εγκαίνια όσοι πήγαν αν γνώριζαν συγκεκριμένη παραβατική συμπεριφορά».

Σε επόμενη ερώτηση για τον κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι η λειτουργία των συγκεκριμένων κέντρων δεν ήταν στην αρμοδιότητα του υπουργείου υγείας και του τότε γγ και νυν υφυπουργού υγείας.

Για το δημοσίευμα των New York Times περί push backs και τη σχετική έρευνα για την οποία είχε μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε πως «οι γυναίκες και οι άντρες του Λιμενικού μας Σώματος και όλων των Σωμάτων Ασφαλείας κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες σεβόμενοι και το Διεθνές Δίκαιο και τις διατάξεις για να προασπίσουνε το νόμο και για να σώσουν ανθρώπινες ζωές».

Για τις αντιδράσεις για το νέο τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και αν θα γίνουν αλλαγές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να γίνει είναι ένα τσουβάλιασμα και είναι και το τελευταίο που θέλει και ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση. «Μακριά από εμάς η οποιαδήποτε τέτοια λογική. Είναι εν εξελίξει μια πολύ σημαντική διαδικασία δημοσίας διαβούλευσης. ‘Αλλο ένα κεφάλαιο στην προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής η οποία θα συνεχιστεί. Θα εξεταστούν σημειακές παρεμβάσεις. Είναι μια δέσμη παρεμβάσεων και δεν εξαντλείται στο σκέλος των ελεύθερων επαγγελματιών. Να συμφωνήσουμε ότι δεν γίνεται το 71% να δηλώνουν κάτω από τον κατώτατο μισθό. Στο πλαίσιο της συζήτησης θα δούμε και τις υπόλοιπες παρεμβάσεις για να μην υπάρξει αδικία. Ούτε οριζόντια λογική υπάρχει, ούτε οριζόντια στοχοποίηση. Ούτε θα υπάρξει από αυτή την κυβέρνηση η οποία καταργεί και μειώνει φόρους, δεν αυξάνει φόρους», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν επιβεβαιώνει δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα έρθει μέχρι τις γιορτές και αν μπορεί να υπάρξει ισότητα στο γάμο χωρίς ισότητα στην τεκνοθεσία, ο κ. Μαρινάκης απάντησε: «Δεν έχω κάτι περισσότερο να σας πω. Ισχύουν στο ακέραιο όσα έχει πει ο πρωθυπουργός. Δεν έχω κάτι νεότερο για το χρονοδιάγραμμα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό