26 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Ισχυρό ΠΑΣΟΚ είναι ανάχωμα στην περιφρόνηση του λαού από τους Τσίπρα και Μητσοτάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

«Δεν θέλουν να συγκυβερνήσουν, γι’ αυτό και μας επιτίθενται με fake news»

Συνέντευξη στη «Real News» και τη δημοσιογράφο Μαριτίνα Ζαφειριάδου έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, κατηγορώντας τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα πως διαστρεβλώνουν σκόπιμα τις θέσεις του.

«Δεν θέλουν να συγκυβερνήσουν, αλλά να πλήξουν το ΠΑΣΟΚ για αυτό του επιτίθενται με fake news. Ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε ο κ. Τσίπρας ενδιαφέρονται για το πρόγραμμά μας και για μία προγραμματική συμφωνία που θα δημιουργήσει τις συνθήκες για τις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα ώστε να σταματήσουμε να είμαστε μία χώρα χαμηλών προσδοκιών Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κατάκτηση της εξουσίας για την εξουσία. Όμως θα πρέπει να καταλάβουν ότι η λεηλασία του ΠΑΣΟΚ τελείωσε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ανδρουλάκης εξηγεί ότι οι όροι που θέτει, δεν είναι προϊόν προσωπικής του εμμονής ούτε προσχηματικοί. Όπως υπογραμμίζει: «Έχουμε ουσιαστικές πολιτικές και αξιακές διαφορές με τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Μητσοτάκης ζητάει αυτοδυναμία για να συνεχίσει να κυβερνά ανεξέλεγκτα με την παρέα του. Ο κ. Τσίπρας παλινωδεί μεταξύ κυβέρνησης νικητών, κυβέρνησης ανοχής, με τον Βαρουφάκη, χωρίς τον Βαρουφάκη. Αλλάζει τις θέσεις σαν τα πουκάμισα, αρκεί να επιστρέψει στην εξουσία».

Υποστηρίζει πως «ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στον λαϊκισμό του κ. Τσίπρα και τον πελατειακό ελιτισμό του κ. Μητσοτάκη που έχουν κοινή βάση την περιφρόνηση του ελληνικού λαού. Αν διαφωνούν με τις απόψεις μας, εμείς δεν επιβάλλουμε τίποτα, μπορούν να συγκυβερνήσουν με κάποιο άλλο κόμμα ή και μεταξύ τους».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τονίζει ότι «τα τρία κόμματα είναι διαφορετικά κόμματα, με διαφορετικές ιδεολογίες και προτεραιότητες. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι προσπαθούν να μας βάλουν στη μέση. Είναι όμως τόσο άγαρμπη αυτή η προσπάθεια, που οδηγεί σε μια τραγελαφική αντίφαση».

Κατακρίνει μάλιστα τον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «ψήφιζε μαζί με τον κ. Τσίπρα εναντίον των μέτρων διάσωσης της χώρας το 2010, έχει το θράσος να ταυτίζει το ΠΑΣΟΚ με τον Γιάνη Βαρουφάκη» και ταυτόχρονα τον κ. Τσίπρα, που, όπως σημειώνει «έχει εντάξει στα ψηφοδέλτιά του την καραμανλική συνιστώσα της χρεοκοπίας μαζί με τα πρώην στελέχη του κ. Καμμένου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μας ψέγει ότι δήθεν δεν ακολουθούμε αντιδεξιά πορεία».

Για τους εκλογικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης, δηλώνει ότι «με ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό θα αναζητήσουμε προγραμματικές συγκλίσεις και πρόσωπα κοινής αποδοχής. Δεν θα επιβάλω κανέναν αλλά πιστεύω ακράδαντα πως τα πρόσωπα οφείλουν να εκπροσωπούν τις συγκλίσεις σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Για παράδειγμα, δεν θα δεχόμουν Υπουργό Εξωτερικών κάποιον που πιστεύει στις “Πρέσπες του Αιγαίου” ή έναν υπουργό Υγείας που υπονομεύει τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ».

Επισημαίνει πως οι «κόκκινες γραμμές» που θέτει, αφορούν την ενίσχυση του ΕΣΥ και της δημόσιας υγείας με ανακατεύθυνση του 8-10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους με προστασία της κύριας κατοικίας και αποτροπή του αφελληνισμού της οικονομίας μας, τη προστασία της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και των πιο ευάλωτων, ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα, περιορίζοντας τους έμμεσους φόρους, καταργώντας τις αντεργατικές διατάξεις του Νόμου Χατζηδάκη και μειώνοντας τα βάρη στη μισθωτή εργασία και πολιτικές για τη νέα γενιά, με μια ριζικά διαφορετική στεγαστική πολιτική που θα δημιουργήσει δημόσιο απόθεμα 150.000 κατοικιών και θα μειώσει το κόστος ζωής των νέων ανθρώπων.

Όσο αφορά τις υποκλοπές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής ισχυρίζεται πως «ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε κάτι πολύ πιο σοβαρό. Ομολόγησε ότι η παρακολούθηση μου ήταν παράνομη εφόσον δεν συνέτρεχε κανένας λόγος εθνικής ασφάλειας. Άρα, επί δέκα μήνες η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης έλεγαν ψέματα στον ελληνικό λαό χαρακτηρίζοντας την παρακολούθησή μου “νόμιμο λάθος” και άφηναν το ψηφιακό παρακράτος τους να με σπιλώνει».

Επαναλαμβάνει ότι έχει εμπιστοσύνη στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αποφασίσει ποιοι από τους πολιτικούς, επιχειρηματίες, δικαστικούς και επιχειρησιακούς παράγοντες της ΕΥΠ έχουν ποινικές ευθύνες.

«Κάποιοι όπως η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, έβαλαν την υπογραφή τους σε μια ψευδή αιτιολογία παρακολούθησης. Αυτό συνιστά ποινικό αδίκημα», υπογραμμίζει.

Για τις σημερινές τουρκικές εκλογές ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι επιφυλακτικός, καθώς αναφέρει πως αν σε ένα πράγμα βρίσκονται κοντά οι κ.κ. Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου είναι η προκλητική συμπεριφορά προς την Ελλάδα και η συνεχής αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

«Οπότε δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος ότι μία πιθανή εναλλαγή στην ηγεσία της γειτονικής χώρας θα έχει τρομερές αλλαγές στην συμπεριφορά της Τουρκίας προς εμάς. Θεωρώ απαραίτητο να μην έχουμε αυταπάτες και γι’ αυτό είμαι κάθετα αντίθετος σε ανερμάτιστες προτάσεις εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για “Πρέσπες του Αιγαίου”, μία επικίνδυνη στρατηγική που υπονομεύει τη θέση της χώρας», προσθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό