27.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Θεσσαλία: Συνεχίζεται ο Γολγοθάς – Πλημμυροπαθείς κοιμούνται ακόμη σε εκκλησία

Ειδήσεις Ελλάδα

Δυο μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και με έναν χειμώνα που προδιαγράφεται σκληρός, πολλοί είναι οι πλημμυροπαθείς που εξακολουθούν να παραμένουν άστεγοι ή που κοιμούνται σε εκκλησίες και προσωρινές δομές.

Το χωριό Βλοχός κυριολεκτικά εξαφανίστηκε από τον χάρτη μετά τις συγκλονιστικές πλημμύρες, ενώ οι άνθρωποι που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται από τη μία στιγμή στην άλλη, προσπαθούν να επιβιώσουν σε άθλιες συνθήκες. 

Μιλώντας στο Open, κάτοικοι του χωριού εκφράζουν τον φόβο, την αγωνία και την αγανάκτηση τους για το μέλλον. «Βλέπετε σε τι χάλι είμαστε. Δεν πήραμε τίποτα, απολύτως τίποτα. Τα χάσαμε όλα» είπε ο κύριος Δημήτρης.

Η εκκλησία του χωριού σήμερα έχει γίνει για πολλούς προσωρινό σπίτι, που όπως λένε δεν καλύπτει  σε καμία περίπτωση τις ανάγκες τους, πόσο μάλλον εν μέσω χειμώνα. Με αυτοσχέδια κρεβάτια και καλύμματα προσπαθούν να προσαρμοστούν σε μια κανονικότητα, που μόνο κανονικότητα δεν θυμίζει.

«Οι μέρες περνούν δύσκολα και με πολύ στεναχώρια. Αν μας διώξουν από εδώ σπίτι δεν έχουμε να πάμε» λένε κάτοικοι ζητώντας απεγνωσμένα τη μετεγκατάσταση τους σε δομές με ανθρώπινες συνθήκες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό