20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θέλει να χτίσει την πρώτη Bitcoin City στους πρόποδες ηφαιστείου

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος του El Salvador, Nayid Bukele είχε ανακοινώσει ότι θα υιοθετήσει το bitcoin ως επίσημο νόμισμα της χώρας και εν συνεχεία έκανε γνωστό ότι το El Salvador θα ξεκινήσει την δική του παραγωγή bitcoin.

Τώρα, ο Bukele επιθυμώντας να ενσωματώσει ριζικά τα κρυπτονομίσματα στην οικονομία της χώρας, δήλωσε ότι θα δημιουργήσει μία νέα πόλη όπου η λειτουργία της θα βασίζεται εξ ολοκλήρου στο bitcoin.

Η νέα πόλη Bitcoin θα είναι μια πλήρης μητρόπολη με οικιστικές και εμπορικές περιοχές, εστιατόρια, αεροδρόμιο, λιμάνι και σιδηροδρομική υπηρεσία. Η πόλη θα διαμορφωθεί σε σχήμα κύκλου – σαν νόμισμα – και το κέντρο της πόλης θα έχει μια πλατεία που θα φιλοξενεί ένα τεράστιο σύμβολο bitcoin. Οι κάτοικοι της πόλης δεν θα πληρώνουν φόρους εισοδήματος ή περιουσίας.

Η χώρα θα δημιουργήσει ένα ομόλογο Bitcoin αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και 500 εκατομμύρια δολάρια από αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τις υποδομές εξόρυξης του Bitcoin ενώ τα υπόλοιπα 500 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά Bitcoins.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό