26.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Η VW αλλάζει τη στρατηγική της για τα ηλεκτρικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Το φιλόδοξο σχέδιο του ομίλου Volkswagen να επικεντρωθεί αποκλειστικά στα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα θα έχει μια σημαντική αλλαγή.

Η βασική μάρκα Volkswagen, η οποία προηγουμένως υπερασπιζόταν την οικογένεια μπαταριο-ηλεκτρικών αυτοκινήτων ID ως τον κεντρικό άξονα του μέλλοντός της, αναγνωρίζει τώρα την ανάγκη για περισσότερα plug-in υβριδικά, καθώς οι πωλήσεις των ηλεκτρικών επιβραδύνονται.

Αυτή η προσαρμογή αντανακλά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Volkswagen, συμπεριλαμβανομένων των δυσκολιών με διάφορες κυκλοφορίες μοντέλων και της υστέρησης στην Κίνα, όπου οι τοπικές μάρκες έχουν ξεφύγει μπροστά.

Σε απάντηση, η εταιρεία εγκατέλειψε τα σχέδια για εξωτερικές επενδύσεις στη μονάδα μπαταριών της και απέσυρε ένα μεγάλο πρότζεκτ εργοστασίου ηλεκτρικών στη Γερμανία.

Αυτή η αλλαγή κατεύθυνσης έρχεται σε έντονη αντίθεση με τη στάση της Volkswagen μόλις πριν από λίγα χρόνια, όταν υποστήριζε επιθετικά τα αμιγώς ηλεκτρικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκείνη την εποχή, ο CEO Herbert Diess προωθούσε μια στρατηγική «BEV-or-bust», επιμένοντας ότι ο γρήγορος μετασχηματισμός ήταν επιβεβλημένος για την επιβίωση του κλάδου. Ωστόσο, η προσέγγιση αυτή προκάλεσε επικρίσεις από τους ανταγωνιστές που ευνοούσαν μια πιο σταδιακή μετάβαση.

Παρά την επιβράδυνση των πωλήσεων αμιγώς, η Volkswagen παραμένει προσηλωμένη στην ηλεκτρική κινητικότητα.

Ο διευθύνων σύμβουλος Oliver Blume ενισχύει συνεργασίες με εταιρείες όπως η Xpeng και αναπτύσσει μια νέα μάρκα EV στην Κίνα για να προσελκύσει νεότερους καταναλωτές.

Επιπλέον, βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με ευρωπαϊκές ομόλογες εταιρείες, όπως η Renault, για τη δημιουργία πιο προσιτών επιλογών ηλεκτρικών για τους καταναλωτές της μαζικής αγοράς.

Η αναπροσαρμογή της Volkswagen δεν είναι μοναδική, καθώς και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες προσαρμόζουν τις στρατηγικές τους ως απάντηση στην επιβράδυνση των EV.

Η Stellantis, η Mercedes-Benz και η BMW συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που προβαίνουν σε στρατηγικές αλλαγές για να αντιμετωπίσουν προκλήσεις όπως οι μειωμένες επιδοτήσεις, τα κενά στις υποδομές φόρτισης και οι αλλαγές στους κανονισμούς από την Ε.Ε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό