18.1 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

«Η κατσαρίδα επιβίωσε άλλης μιας έκρηξης»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η δεύτερη ημέρα της εβδομάδα Thriller στο Masterchef περιλάμβανε την πιο δύσκολη στιγμή για τους τρεις κριτές των οκτώ σεζόν του διαγωνισμού. Όπως είπαν οι ίδιοι, δεν υπάρχει δοκιμασία -στην ιστορία του παιχνιδιού- που να τους δυσκόλεψε όσο τα πιάτα που δημιούργησαν οι διαγωνιζόμενοι, αγοράζοντας υλικά δίνοντας χρόνο. Για παράδειγμα, το αλάτι στοίχιζε 5 λεπτά.

Οι τέσσερις καλύτεροι θα περνούσαν στους 11 του διαγωνισμού. Όλοι οι άλλοι θα μάχονταν για την παραμονής τους στο παιχνίδι, με παρασκευές που θα έφτιαχναν στο χρόνο που είχε απομείνει από την πρώτη δοκιμασία.

Ο Λευτέρης παρακολούθησε τις εξελίξεις από τον εξώστη, έχοντας κερδίσει την πρώτη ημέρα της εβδομάδας Thriller που έδινε απευθείας πρόκριση στην τελική δεκάδα (συν 1.000 ευρώ, αφού είχε και το καλύτερο πιάτο).

Όλοι λοιπόν, άρχισαν με 90 λεπτά και βάσει των αγορών που έκαναν μειωνόταν το χρονικό διάστημα που είχαν να μαγειρέψουν. Οι Άνχελ, Χριστίνα και Γιάννης Κ. τελείωσαν πιο γρήγορα από όλους. Μεταξύ εκείνων που άφησαν το λιγότερο χρόνο ήταν οι Μάριος, Ηλίας και Χρήστος που λειτούργησαν στη λογική «ή ταν ή επί τας».

Τα πιάτα των Χριστίνας, Μάριου, Γιάννη Κ. και Νίκου χαρακτηρίστηκαν από τους κριτές ως «εξαιρετικά νόστιμα», με τον τελευταίο να κερδίζει το έπαθλο των 1.000 ευρώ ως ο έχων την καλύτερη προσπάθεια όλων. «Μια συνταγή που δουλεύω χρόνια», όπως ομολόγησε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης ιταλικού εστιατορίου.

H νέα συγκινητική αποχώρηση

Οι λιγότερο νόστιμες -συγκριτικά- προσπάθειες του πρώτου μέρους της πρώτης ημέρας της εβδομάδας Thriller ανήκαν στον Χρήστο, τον Ηλία και τη Βιβή.

Ο Χρήστος είχε μόλις 26.01’’ για να βγάλει πιάτο, με τον Ηλία να έχει κοντά στο μισάωρο και τη Βιβή σχεδόν 40 λεπτά.

«Χρήστο, είχες το λιγότερο χρόνο» του είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς, «μας έφερες μια καλή ιδέα, διατήρησες τη ψυχραιμία σου και τη θετική σου ενέργεια και είχες ένα νόστιμο πιάτο. Με την στάση αυτή και όσα μας σερβίρεις, είσαι δικαίως στους 11».

Ο μπαρμπέρης από το Ανόβερο της Γερμανίας που είναι μακράν του δεύτερου ο πιο εξελιγμένος διαγωνιζόμενος του φετινού Masterchef, σχολίασε με το γνωστό του περιπαικτικό ύφος «πάλι κατσαρίδα ο Μοίρας, επέζησα της έκρηξης. Θα δούμε αν θα καταφέρει μια κατσαρίδα να το σηκώσει. Και πώς θα το σηκώσει; Πόσα κιλά είναι (το βραβείο);».

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ζήτησε από τους παίκτες να αυτοχειροκροτηθούν που είναι στους 11 και μετά να δώσουν ένα χειροκρότημα στον Χρήστο «που απορεί πώς είναι εδώ. Η απάντηση προς όλους είναι βρίσκεστε εδώ, γιατί η απόδοση σας έως τώρα, ήταν εξαιρετική».

Οι Ηλίας και Βιβή είχαν ‘αδειάσει’ μετά την αποτυχία τους να προκριθούν απευθείας στους 11 με την πρώτη τους προσπάθεια. Έδειχναν να παραιτούνται, καθώς έβρισκαν απροσπέλαστη την ιδέα πως το δικό τους μαγειρικό «ταβάνι» δεν αρκεί για να τους δώσει διάκριση, με τη Βιβή να λέει «δεν είμαι εξωγήινη, ώστε να μπορώ να νικήσω τον Λευτέρη ή τον Μάριο ή τη Χριστίνα. Είμαι από τη Γη». Ο Χρήστος εξήγησε πως «μερικές φορές σκέφτομαι ότι μαγειρικά υστερώ -έναντι άλλων- και δεν μπορώ να συνεχίσω».

Οι συμπαίκτες τους προσπάθησαν να τους πείσουν να μην το κάνουν και προέκυψαν κάποιοι διαπληκτισμοί.

Ο Κοντιζάς τους είπε πως «νομίζω είστε οι δύο που επηρεαστήκατε περισσότερο στη 2η φάση της δοκιμασίας. Όταν ένα αποτέλεσμα βασίζεται στη σύγκριση δεν μπορείς να ξέρεις τι συμβαίνει στον άλλον πάγκο. Δεν πρέπει να τα παρατάτε ούτε στιγμή. Πρέπει να παραμένετε ψύχραιμοι και να σκέφτεστε πάντα την επόμενη ημέρα στο διαγωνισμό.

Ηλία, δυστυχώς για εσένα και για όλους όσους πίστεψαν ότι άγγιξαν τα όρια τους με τη σημερινή δοκιμασία, ένα μπορούμε να σας υποσχεθούμε: έρχονται πολύ πιο απαιτητικές δοκιμασίες. Κι εσύ θα πρέπει να τις αντιμετωπίσεις, γιατί με αυτό το πιάτο είσαι κι εσύ στους 11».

Η Βιβή τον αγκάλιασε, πριν αναγνωρίσει -συγκινημένη- ενώπιον όλων φεύγει ολοκληρωμένη. «Νιώθω μια χαρά. Έχω επιβιώσει 5 φορές δοκιμασιών αποχώρησης. Στενοχωριέμαι πιο πολύ από την απόδοση μου, αλλά είμαι φουλ από εσάς, από τα παιδιά, από τις δοκιμασίες. Από όλα.

Το ταξίδι ήταν έντονο, δύσκολο, αλλά φεύγω πλήρης. Θα μου λείπει λίγο η κουζίνα, αλλά το έζησα. Νιώθω ανακούφιση. Πρέπει να παλεύουμε. Σήμερα τα παράτησα. Θέλω να πω στα παιδιά, αν βρεθούν σε παρόμοια συνθήκη να μην τα παρατήσουν. Ειδικά ο Ηλίας, γιατί ξέρεις πού θα φτάσεις. Τους ευχαριστώ όλους. Ακόμα και τον Γιάννη Κ.».

Ο Γιάννης Κ. κατά την προσφιλή του συνήθεια έπαθε ένα ακόμα Inception σε δηλώσεις του σε cue, όπως έλεγε ότι «η Βιβή είναι ένα πολύ καλό πλάσμα, αλλά και ένα πολύ τοξικό πλάσμα. Για εμένα πρέπει να είναι ευτυχισμένη εδώ που έχει φτάσει. Έχει μια πολύ καλή πλευρά και μια πολύ κακή πλευρά, όπως έχουμε όλοι. Απλά μ’ αρέσει η καλή της πλευρά».

Σε ό,τι αφορά το ποιον «βλέπει» στην τελική τριάδα, η Βιβή είπε τους Λευτέρη, τη Χριστίνα και τον Μάριο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό