25.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Η Ελλάδα ευρωπαϊκή γέφυρα για την πολυπληθέστερη χώρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Την πόρτα στην Ευρώπη για πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, την Ινδία,  άνοιξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την πρώτη επίσκεψη μετά από 16 χρόνια Έλληνα πρωθυπουργού στο Νέο Δελχί να αλλάζει επίπεδο στη διμερή συνεργασία με την υπογραφή σε σειρά συμφωνιών.

«Η Ελλάδα αρκεί να κοιτάξετε τον χάρτη είναι η πύλη της Ινδίας στην Ευρώπη. Και μέσω του διαδρόμου Ινδίας-Μέσης Ανατολής βλέπουμε τη συμμετοχή μας, ως μια σημαντική πτυχή της στρατηγικής μας συνεργασίας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ινδό ομόλογο του Ναρέτρα Μόντι να σημειώνει ότι: «Αναγνωρίσαμε αρκετές, νέες ευκαιρίες για να εμπνεύσουμε τη συνεργασία μας με νέα «ενέργεια» και να της δώσουμε καινούργια κατεύθυνση».

Eurokinissi

Αθήνα και νέο Δελχί έβαλαν ψηλά τον πήχη για την αύξηση των εμπορικών σχέσεων στον αγροτοδιατροφικό τομέα όπως επίσης στις νέες τεχνολογίες, τη ναυτιλία και τα logistics. «Πρέπει να είμαστε πιο φιλόδοξοι ως προς τις εμπορικές ροές, διπλασιάζοντας το εμπόριο μας έως στο 2030, γιατί όχι και νωρίτερα. Σε κάθε τομέα η συνεργασία μας θεωρώ ότι είναι πολλά υποσχόμενη όχι μόνο διμερώς αλλά και σε πολυμερή πεδία, συμπεριλαμβανομένου και των Ηνωμένων Εθνών» είπε ο κ. Μητσοτάκης με τον Ινδό Πρωθυπουργό να εκφράζει την ικανοποίηση γιατί: «προχωρούμε με ταχύτατο ρυθμό για να επιτύχουμε το στόχο μας για να διπλασιάσουμε το διμερές μας εμπόριο έως το 2030. Αναγνωρίσαμε αρκετές, νέες ευκαιρίες για να εμπνεύσουμε τη συνεργασία μας με νέα «ενέργεια» και να της δώσουμε καινούργια κατεύθυνση».

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που έδειξε η ινδική πλευρά για την αμυντική βιομηχανία με τον Ναρέτρα Μόντι να προαναγγέλλει στενότερη συνεργασία στον συγκεκριμένο τομέα. «Η συμπαραγωγή στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας μπορεί να είναι επωφελής και για τις δύο χώρες. Συμφωνήσαμε να συνδέσουμε τις αμυντικές μας βιομηχανίες».

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός μαζί με τη σύζυγο του Μαρέβα Γκραμπόφσκι κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Μαχάτμα Γκάντι ενώ άφησε το δικό του μήνυμα στο βιβλίο επισκεπτών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό