30.3 C
Athens
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

 «Η δυναμική πορεία αποτυπώνεται στην εθνική απελευθέρωση από κάθε εποπτεία»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Οχτώ και σήμερα έμειναν μέχρι την Κυριακή της νίκης. Βάζουμε τα δυνατά μας, ώστε όχι μόνο η Ρόδος, αλλά όλα τα νησιά να είναι γαλάζια σε έναν γαλάζιο χάρτη της χώρας», ανέφερε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΔ στην πόλη της Ρόδου κάνοντας λόγο για μήνυμα με διπλή σημασία για την προοπτική που έχει σήμερα ανάγκη η Ελλάδα.

«Σας ευχαριστώ από καρδιάς γι αυτή την εντυπωσιακή υποδοχή. Ξέρετε ότι ο δικός σας ενθουσιασμός που δίνει πάντα ξεχωριστή δύναμη καθώς έρχεται από έναν τόπο ακριτικό, αλλά κι έναν τόπο αναπτυξιακής προόδου», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «μόνο στο νότιο Αιγαίο κατευθύνθηκαν πάνω από 1 δισεκ. ευρώ  κρατώντας ζωντανή η τουριστική βιομηχανία στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας».

«Εσείς θα είστε οι μεγάλοι ωφελημένοι από τη μεγάλη έκρηξη του τουρισμού. Ωφελημένοι και από τις νέες δουλειές που θα δημιουργήσουμε», υπογράμμισε.

«Η δυναμική πορεία αποτυπώνεται στην εθνική απελευθέρωση από κάθε εποπτεία», είπε επίσης, ενώ μιλώντας για το στόχο της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, έκανε λόγο  για φθηνότερο χρήμα, «υπό την προϋπόθεση να είναι η ΝΔ στο τιμόνι της χώρας».

«Υπέρτατος σκοπός»

«Για μας, εσείς το ξέρετε, θα το ξαναπώ, καλύτερα από οποιονδήποτε, η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός. Δεν υπάρχει ευημερία και οικονομική ανάταξη χωρίς ελευθερία, χωρίς την προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της εθνικής κυριαρχίας» επεσήμανε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ασφάλεια της χώρας.

«Απέναντι σε μία επιθετική Τουρκία είχα ένα χρέος, φίλες και φίλοι, να θωρακίσω τις Ένοπλες Δυνάμεις και την αποτρεπτική ισχύ της χώρας. Συχνά πετάνε εδώ, πάνω από τη Ρόδο, πάνω από το Καστελόριζο, νέα αεροσκάφη Rafale και αναβαθμισμένα F-16. Δεν τα βλέπετε αλλά να είστε σίγουρες και σίγουροι ότι είναι εκεί να μας φυλάνε» συνέχισε.

«Σύντομα, εδώ, στις θάλασσές μας θα αρμενίζουν τρεις νέες φρεγάτες, υπερσύγχρονες, τα πιο σύγχρονα πλοία που θα υπάρχουν στην Ανατολική Μεσόγειο. Από το 2028 θα εντάξουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας το πιο σύγχρονο αεροσκάφος που υπάρχει, σήμερα, το F-35. Και δεσμεύομαι ότι τα εξοπλιστικά προγράμματα της πατρίδας θα συνεχιστούν με την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δίπλα στην αναγεννημένη ναυπηγική και αμυντική βιομηχανία της χώρας μας».

«Από ξέφραγο αμπέλι» σε πατρίδα με σύνορα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μεταναστευτικο.

«Εσείς το ξέρετε καλύτερα πώς μέσα σε τέσσερα χρόνια μία χώρα μετατράπηκε από «ξέφραγο αμπέλι» σε πατρίδα με σύνορα σε γη, σε αέρα και σε θάλασσα», συνέχισε.

«Οι παράνομες ροές έχουν σχεδόν μηδενιστεί. Η Λέσβος, η Χίος, η Κως, η Λέρος, η Σάμος ανάσαναν. Πριν έρθω να σας μιλήσω, ήμουν στη Λέσβο. Η Μόρια δεν υπάρχει πια. Το «κάτεργο» της Μόριας είναι ιστορία, ανήκει στο παρελθόν. Έχουμε πια ανθρώπινες δομές φιλοξενίας. Και, ναι, όσο και αν αυτό ενοχλεί κάποιους, ο φράχτης στον Έβρο επεκτείνεται, φυλάσσοντας τα εθνικά και τα ευρωπαϊκά σύνορα» τόνισε.

«Η εικόνα της χώρας μας γίνεται παντού καλύτερη, αλλά ειδικά εδώ στο νότιο Αιγαίο είστε η μοναδική περιφέρεια που παρουσιάζει τόσο μεγάλη αύξηση πληθυσμού», τόνισε επίσης.

Υπογράμμισε τη μεγάλη ανάπτυξη του Τουρισμού και τις σωστές κινήσεις με συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Έκανε επίσης αναφορά στην ανακοίνωση κατασκευής ακτινοθεραπευτικού κέντρου στη Ρόδο, αλλά και σε μια σειρά άλλων έργων που έχουν δρομολογηθεί.

«Θέλω να χαιρετίσω τη νέα συλλογική σύμβαση που υπογράφηκε με τα ξενοδοχεία της Ρόδου», τόνισε, επίσης, ο πρωθυπουργός μιλώντας για καλύτερους μισθούς για όλους, καθώς, όπως είπε, δε γίνεται ανάπτυξη χωρίς να τονώνουμε το εισόδημα των εργαζομένων.

«Πλήρως κοστολογημένο το πρόγραμμα της ΝΔ»

«Οι πολιτικοί πρέπει να κρίνονται από τη συνέπεια λόγων και έργων και από εμένα ψέματα δεν πρόκειται να ακούσετε ποτέ», είπε επίσης, ενώ υπογράμμισε πως το πρόγραμμα της ΝΔ είναι πλήρως κοστολογημένο. «Το 2023 δεν είναι 2015, τόνισε. Το έργο το έχουμε ξαναδεί αλλά η Ελλάδα κοιτά μόνο μπροστά».

Επαναλαμβάνοντας, επίσης, όσα έχει εξαγγείλει στο πλαίσιο του προγράμματος για τη νέα τετραετία υπογράμμισε την ανάγκη επενδύσεων και ανάπτυξης.

Υγεία και Παιδεία είπε επίσης ότι είναι οι βασικές προτεραιότητες της κοινωνικής Ελλάδας, συγκεκριμενοποιώντας τις δεσμεύσεις που έχει επίσης ανακοινώσει στους τομείς αυτούς.

Στο σημείο αυτό μίλησε για την πρόληψη και για τη σημασία που δίνεται σε αυτή, με την υλοποίηση προγραμμάτων προληπτικών εξετάσεων. «Θα σώσουμε πολλές ζωές με αυτόν τον τρόπο», είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε στη συνέχεια για το βάρος που θα δοθεί στην Παιδεία γενικά, στην τουριστική εκπαίδευση ειδικά και στην προοπτική να δοθούν νέες εναλλακτικές σπουδών για καλοπληρωμένες δουλειές στους νέους.

Αναφέρθηκε σε μέρη του προγράμματος της ΝΔ για τη δίκαιη Ελλάδα και υπογράμμισε τη σημασία της αξιολόγησης «παντού και για όλους».

«Το αποτέλεσμα της δικής μας κάλπης θα είναι ένα μήνυμα και προς την άλλη πλευρά», τόνισε με αναφορά στη σημασία του να προκύψει μια σταθερή κυβέρνηση ικανή να διαχειριστεί τις κρίσιμες γεωπολιτικές προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό