27.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Ημερομηνία εκλογών τώρα θέλει ο Τσίπρας και υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ο κος Μητσοτάκης μπροστά στα συσωρευμένα αδιέξοδα που δημιούργησε, από ότι φαίνεται αποφάσισε να δραπετεύσει με εκλογές» τόνισε στην εισήγηση του στην Πολιτική Γραμματεία το μεσημέρι της Τρίτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να σοβαρευτεί. «Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε διπλή κρίση, κοινωνική και γεωπολιτική και οφείλει να τις διαχειριστεί με εθνική ευθύνη, όσο ακόμα θα είναι στη θέση του Πρωθυπουργού» και συμπλήρωσε πως αν πραγματικά, λοιπόν, επιθυμεί κλίμα πολιτικού πολιτισμού και συνεννόησης, ιδίως στα μεγάλα εθνικά θέματα, ζήτησε στη πορεία προς τις εκλογές να πράξει τα εξής :

1) Να ανακοινώσει από τώρα την ημερομηνία των εκλογών μέσα στο Σεπτέμβριο

2) Να ορίσει από τώρα υπηρεσιακό υπουργό εσωτερικών προκειμένου να πάει ομαλά η χώρα στη πορεία προς τις εκλογές.

3) Να θέσει σε διαρκή συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι σε πλήρη γνώση των εξελίξεων στα εθνικά μας θέματα καθ’  όλη τη προεκλογική περίοδο.

4) Να συσταθεί άμεσα η αρμόδια διακομματική επιτροπή και να επιβάλει δημοκρατικούς κανόνες ισότιμης προβολής των κομμάτων στα Μέσα Ενημέρωσης στη πορεία προς τις εκλογές.

Διαβάστε ακόμη: Οικονόμου: «Η πρόταση Τσίπρα για τρίμηνη υπηρεσιακή κυβέρνηση γεννά εθνικούς κινδύνους»

Τις νέες χρεώσεις ανά τομέα πολιτικής αποφάσισε επίσης η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Συντονιστής της Επιτροπής Πολιτικού Αγώνα ορίστηκε ο Νίκος Μπίστης, ενώ στην επιτροπή συμμετέχουν οι Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιάννης Ραγκούσης. Υπεύθυνος κυβερνητικού προγράμματος ορίστηκε ο πρώην γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Αναλυτικά:

 1. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΑΠΗ-ΜΠΕΛΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΕΦΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ο.ΔΟΥΡΟΥ ΡΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ- ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΔΟΥΣΗ ΜΑΓΚΥ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑ – ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Κ.ΟΚΑΒΒΑΔΙΑ ΑΝΝΕΤΑ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΚΑΛΑΜΑΡΑ ΕΦΗ ΠΑΙΔΕΙΑΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΖΩΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΜΕΛΟΣ ΟΓΚΝΗΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ/ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΚΟΛΤΣΙΔΑ ΔΑΝΑΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑ-ΔΙΕΘΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΡΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΘΕΣΜΟΙΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΝΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑΜΑΤΣΟΥΚΑ ΧΑΡΙΣ ΥΓΕΙΑΜΠΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΞΑΝΘΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΥΓΕΙΑΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΕΡΓΑΣΙΑ/ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ &ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΣ- ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ,ΥΠΟΔΟΜΕΣ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ Κ’ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ/ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΡΗΓΑΣ ΠΑΝΟΣ ΑΜΥΝΑΣΚΟΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ-ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΜΕΛΟΣ ΟΓΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ- ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΦΙΛΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΕΚΕ- ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ-ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ

Η χώρα έχει οδηγηθεί σε ένα διπλό αδιέξοδο. Από την μία διαμορφώνονται συνθήκες κοινωνικής κρίσης με την τρομακτική άνοδο του πληθωρισμού και τη συρρίκνωση των εισοδημάτων. Από την άλλη για πρώτη φορά υπάρχει τόσο μεγάλη ανασφάλεια και τόση ένταση στη σχέση μας με την Τουρκία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχοντας αποτύχει να αντιμετωπίσει επαρκώς την υγειονομική κρίση αποδεικνύεται ανίκανη να αντιμετωπίσει τώρα την ενεργειακή κρίση και την κρίση ακρίβειας. Η ακρίβεια Μητσοτάκη, μία ακρίβεια με σαφές ταξικό περιεχόμενο και προσανατολισμό, υπηρετεί τους λίγους και ισχυρούς, στοχοποιεί τον κόσμο της εργασίας, τους ασθενέστερους και την μεσαία τάξη. Με τις ενέργειές της και κάνοντας πλάτες στην αισχροκέρδεια πολλαπλασίασε τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης.

Ο ενεργειακός πληθωρισμός τρέχει στην Ελλάδα με 60% ενώ σε όλη την Ευρώπη με 39%. Ο πληθωρισμός στην Ελλάδας είναι ο μεγαλύτερος στη Δυτική Ευρώπη. Η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα είναι η 7η ακριβότερη στον κόσμο. Την ίδια ώρα που τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας είναι πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη με λογιστικά κόλπα προσπαθεί να μειώσει για να μην τα φορολογήσει.  Η ακρίβεια δεν κάνει μόνο τους φτωχούς φτωχότερους αλλά πλήττει καίρια και τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη μεσαία τάξη.

Αντί για σοβαρή αύξηση στους μισθούς, αντίστοιχη με τον πληθωρισμό και δραστικά μέτρα όπως παίρνουν άλλες χώρες για τη μείωση των τιμών σε καύσιμα και λογαριασμούς ρεύματος, ο κ. Μητσοτάκης με ανεπαρκέστατα επιδόματα, που εξανεμίζονται από τις διαρκείς αυξήσεις πριν καλά καλά φτάσουν στις τσέπες των πολιτών, το μόνο που καταφέρνει είναι να επιδοτεί την αισχροκέρδεια σε ενέργεια και καύσιμα που κινείται σε αρνητικό ρεκόρ σε όλη την Ευρώπη. Αυτός που κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για τα επιδόματα στα δύσκολα χρόνια της διακυβέρνησης του , τώρα προσπαθεί να αντιστρέψει την κατάρρευση του με ανεπαρκή επιδόματα. Δεν ενδιαφέρεται να στηρίξει τους πολίτες απέναντι στο τσουνάμι της ακρίβειας αλλά μόνο να τους κοροϊδέψει με επιδόματα με ημερομηνία λήξης τις πρόωρες εκλογές που σχεδιάζει.

Στα εθνικά μας θέματα, ο κ. Μητσοτάκης βάζει τη χώρα σε περιπέτειες με την Ι.Χ. εξωτερική πολιτική που ασκεί. Αλλάζει το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας και από πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στη δύσκολη περιοχή της Αν. Μεσογείου και των Βαλκανίων μετατρέπεται σε προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης, με την εν κρυπτώ αποστολή βαρέως οπλισμού στην Ουκρανία, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση των κομμάτων και του Ελληνικού λαού, που εμπλέκει τη χώρα στον πόλεμο κάνοντας την μέρος της κρίσης, ενώ την ίδια ώρα στερεί οπλισμό από τη νησιά. Ο κ. Μητσοτάκης στην Κωνσταντινούπολη πριν από τρεις μήνες στην συνάντηση του με τον Ερντογάν υποσχέθηκε ένα ήρεμο καλοκαίρι. Δεν πέρασαν δύο εβδομάδες και άρχισε πάλι η κλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό