25.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Επιστολή Γεννηματά στον νέο ηγέτη των Εργατικών: Θα πρωταγωνιστήσετε ξανά στην Βρετανία

Ειδήσεις Ελλάδα

Επιστολή Γεννηματά στον νέο ηγέτη των Εργατικών: «Έχουμε την ευκαιρία να αναγεννήσουμε τη σοσιαλδημοκρατία» δηλώνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, απευθυνόμενη στον νέο πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας.

Επιστολή Γεννηματά στον νέο ηγέτη των Εργατικών: Την βεβαιότητα της ότι οι Εργατικοί θα πρωταγωνιστήσουν ξανά στην πολιτική σκηνή της Μεγάλης Βρετανίας, εκφράζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, στην συγχαρητήρια επιστολή που έστειλε στον νέο πρόεδρο των Εργατικών Keir Starmer, που διαδέχθηκε στην ηγεσία του κόμματος, τον Jeremy Corbin μετά την ήττα του στις τελευταίες εκλογές που ανέδειξαν πρωθυπουργό τον Boris Johnson.

Όπως επισήμανε η Φώφη Γεννηματά  απευθυνόμενη σε πρώτο πρόσωπο στον επικεφαλής των Εργατικών «είμαι βέβαιη ότι με την ηγεσία σου οι Εργατικοί θα πρωταγωνιστήσουν ξανά στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και στην ευρύτερη ευρωπαϊκή προοδευτική οικογένεια». Μάλιστα σημειώνει πως «οι προοδευτικοί της Ευρώπης έχουμε την ευκαιρία να αναγεννήσουμε τη σοσιαλδημοκρατία: να αναδείξουμε τη σημασία των δημόσιων αγαθών, τη δημιουργία ισχυρών θεσμών απέναντι σε ασύμμετρους κινδύνους, ένα νέο – ανθρωποκεντρικό – παραγωγικό μοντέλο αλλά και την εμβάθυνση της δημοκρατίας ως αντίδοτο στον επικίνδυνο λαϊκισμό, που βιώνετε και στη Μεγάλη Βρετανία».

( Η Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της στο πρόσφατο συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας) 

Τονίζει επίσης την ανάγκη «να είμαστε ενωμένοι και διεκδικητικοί, ώστε να μην επιτρέψουμε να πληρώσουν τις οικονομικές συνέπειες αυτής της πανδημίας οι εργαζόμενοι, αδύναμοι και οι μη προνομιούχοι, όπως συνέβη το 2008. Εύχομαι ολόψυχα επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα και προσβλέπω σε μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία».o

(Ο νέος ηγέτης των Εργατικών, Kier Stalmer, πλάϊ στον προκάτοχό του, Jeremy Corbin)

Να σημειωθεί ότι το κόμμα των Εργατικών στην Βρετανία, για όσο διάστημα η Βρετανία ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ενώ είναι από το 1951 μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δηλαδή του παγκόσμιου βεληνεκούς πολιτικού φορέα όπου συμμετέχει και το Κίνημα Αλλαγής. Το Κίνημα Αλλαγής δεν κρύβει την επιδοκιμασία του στην νέα ηγεσία των Εργατικών όπως και την εκτίμησή του ότι η επιλογή του Keir Starmer αποτελεί μία επιλογή που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει εκ νέου την διακυβέρνηση στην Μεγάλη Βρετανία, ενώ παράλληλα θεωρεί πως η νέα ηγεσία αποτελεί εχέγγυο για την απουσία λαϊκιστικού λόγου που θεωρεί ότι χαρακτηρίζει σε αυτή την περίοδο τους Συντηρητικούς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό