24.3 C
Athens
Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Επίσημη παρουσίαση για το Kia EV9 (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Kia Corporation αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες του Kia EV9, του πρώτου ηλεκτρικού SUV τριών σειρών θέσεων που φέρνει νέες ιδέες, μοντέρνο σχεδιασμό και τεχνολογία πρωτοστατώντας στο γρήγορο μετασχηματισμό της μάρκας σε πάροχο λύσεων βιώσιμης κινητικότητας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.
Βασισμένο στην Electric Global Modular Platform (E-GMP) που αλλάζει το παιχνίδι, το EV9 εξασφαλίζει σπορ επιδόσεις, που συμπληρώνονται από μια πλήρως ικανοποιητική ηλεκτρική αυτονομία άνω των 541 km, σύμφωνα με την παγκόσμια εναρμονισμένη διαδικασία δοκιμής ελαφρών οχημάτων (WLTP). Η εξαιρετικά γρήγορη δυνατότητα φόρτισης 800 volt επιτρέπει επαρκή φόρτιση της μπαταρίας για 239 km σε περίπου 15 λεπτά.
Οι πολυάριθμες τεχνολογικές προσθήκες περιλαμβάνουν το σύστημα Highway Driving Pilot (HDP), το οποίο θα είναι διαθέσιμο στο Kia EV9 GT- line επιτρέποντας την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 – υπό όρους – σε επιλεγμένες αγορές. Περιλαμβάνει επίσης το Kia Connect Store, το οποίο επιτρέπει στους πελάτες να αγοράζουν ψηφιακές λειτουργίες και υπηρεσίες κατόπιν ζήτησης, δίνοντάς τους την ευελιξία να επιλέξουν τις δυνατότητες που επιθυμούν και να αναβαθμίζουν συνεχώς το EV9 τους με ενημερώσεις Over the Air (OTA) ανά πάσα στιγμή.
Η Kia θα αρχίσει να δέχεται προπαραγγελίες του EV9 για την αγορά της Κορέας το δεύτερο τρίμηνο του 2023 ενώ θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες παγκόσμιες αγορές από το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Σχεδιασμός: αναδιαμόρφωση της εμπειρίας χρήστη SUV
Η εξωτερική σχεδίαση του Kia EV9 προσφέρει μια αίσθηση γαλήνιας και σύγχρονης ηρεμίας που αρμόζει σε ένα εξελιγμένο EV για μια νέα εποχή βιώσιμης κινητικότητας. Το μοντέλο διαθέτει μεταξόνιο 3.100 mm, που υποστηρίζεται από μια επιλογή τροχών 21, 20 και 19 ιντσών. Με συνολικό μήκος 5.010 mm, έχει πλάτος 1.980 mm και ύψος 1.755 mm, επιδεικνύοντας μια τολμηρή και σύγχρονη εμφάνιση διατηρώντας παράλληλα τον μοναδικό του χαρακτήρα.

Το μπροστινό μέρος του EV9 αποπνέει αυτοπεποίθηση, διαύγεια και ηρεμία με τις καθαρές γραμμές και τις επιφάνειές του. Η υπογραφή του «Digital Tiger Face» προβάλλει τη μοναδική του ταυτότητα, η οποία τονίζεται από τη «Digital Pattern Lighting Grille» και τους κάθετους προβολείς, δίνοντας στο EV9 μια εντυπωσιακή και φουτουριστική εμφάνιση.
Πέρα από το εκπληκτικό εξωτερικό του, το EV9 προσφέρει επίσης επιδόσεις με εντυπωσιακό αεροδυναμικό συντελεστή 0,28.
Το Kia EV9 προσφέρει μια σειρά από επιλογές επταθέσιων και εξαθέσιων διαμορφώσεων και μια ποικιλία επιλογών καθισμάτων δεύτερης σειράς, κατάλληλα για διαφορετικές καταστάσεις όπως μετακίνηση, φόρτιση και ανάπαυση. Η πρώτη σειρά διαθέτει καθίσματα χαλάρωσης που εξασφαλίζουν μια άνετη στάση ανάπαυσης ενώ η δεύτερη σειρά προσφέρει τέσσερις επιλογές καθισμάτων, συμπεριλαμβανομένων 3θέσιων καθισμάτων, βασικού τύπου, χαλάρωσης καθώς και διθέσια ανεξάρτητα καθίσματα περιστρεφόμενου τύπου .
Ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης
Το EV9 διαθέτει μια ευρεία επιλογή διαμορφώσεων ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης που βασίζονται στην Electric Global Modular Platform (E-GMP) και χρησιμοποιούν την τεχνολογία μπαταριών τέταρτης γενιάς της Kia. Μια μπαταρία 76,1 kWh προσφέρεται αποκλειστικά στην έκδοση Rear Wheel Drive (RWD), ενώ μια μπαταρία 99,8 kWh τοποθετείται και στις δύο εκδόσεις RWD Long Range και All Wheel Drive (AWD).
Στην έκδοση RWD Long Range χρησιμοποιείται ένας ηλεκτροκινητήρας 150 kW / 350 Nm, δίνοντας στο SUV την ικανότητα να επιταχύνει από 0-100 km/h σε 9,4 δευτερόλεπτα και μια πιο ισχυρή παραλλαγή της ίδιας έκδοσης με απόδοση 160 kW / 350 Nm, το EV9 μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 8,2 δευτερόλεπτα.
Η έκδοση AWD είναι εξοπλισμένη με δύο ηλεκτροκινητήρες που συνδυαστικά αποδίδουν συνολική ισχύ 283 kW και ροπή 600 Nm. Αυτός ο ισχυρός συνδυασμός επιτρέπει την επιτάχυνση από 0 στα 100 km/h σε μόλις 6,0 δευτερόλεπτα ενώ είναι διαθέσιμη και μια προαιρετική λειτουργία Boost, για αύξηση των επιδόσεων η οποία θα είναι διαθέσιμη για αγορά αργότερα στο Kia Connect Store. Η συνδυασμένη ροπή αυξάνεται στα εξαιρετικά 700 Nm, επιτρέποντας στο EV9 να επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε 5,3 δευτερόλεπτα.
Η ολιστική προσέγγιση της Kia στη μηχανική του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης του EV9 διασφαλίζει ότι οι σπορ επιδόσεις του SUV συμπληρώνονται με υποδειγματική αυτονομία. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες του EV9 να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στο δρόμο και όσο το δυνατόν λιγότερο στο σταθμό φόρτισης, εμπνέοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στις οικογένειες για να πραγματοποιήσουν μεγάλα οδικά ταξίδια. Για παράδειγμα, η έκδοση RWD Long Range με τροχούς 19 ιντσών προσφέρει εκτιμώμενη αυτονομία άνω των 541 km, σύμφωνα με το WLTP.

Highway Driving Pilot: χρήση αυτονομία Επιπέδου 3
Το EV9 θα κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την πλήρη αυτονομία. Το κλειδί για την επίτευξη αυτού είναι το σύστημα Highway Driving Pilot (HDP) της Kia, το οποίο θα παρέχει στο EV9 αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 – υπό όρους. Δεκαπέντε αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένων δύο lidars, επιτρέπουν την ανίχνευση αντικειμένων σε ένα πλήρες οπτικό πεδίο 360 μοιρών για την άμεση αντίδραση στο δρόμο και σε άλλους χρήστες αποτρέποντας πιθανές συγκρούσεις.
Παρέχοντας έξυπνη, προληπτική βοήθεια σε πραγματικό χρόνο σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών, το σύστημα Highway Driving Pilot (HDP) της Kia θα πληροί τα κριτήρια που απαιτούνται για την παροχή αυτονομίας Επιπέδου 3 σε ορισμένες περιοχές του κόσμου. Το αυτοκίνητο θα είναι σε θέση να αυτοματοποιεί την οδήγηση υπό όρους όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν, επιτρέποντας στον οδηγό να κάνει προσωρινά ένα διάλειμμα από τον έλεγχο του οχήματος.
Kia Connect Store: ενημερώστε το EV9 σας οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε
Η νέα αντίληψη της Kia ως προς το τι πρέπει να είναι ένα οικογενειακό SUV επεκτείνεται και στο πώς οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν τις προδιαγραφές εξοπλισμού του EV9 τους. Πέρα από τα τυπικά χαρακτηριστικά του EV9, το Kia Connect Store προσφέρει μια μεγάλη γκάμα επιλογών. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να ενημερώνουν συνεχώς το EV9 τους αναβαθμίζοντας τις ψηφιακές δυνατότητες και τις υπηρεσίες του SUV χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρουν το όχημα σε αντιπροσωπεία. Η τεχνολογία «Digital Pattern Lighting Grille» του EV9 μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω με την προσθήκη της λειτουργίας «Lighting Pattern».

Οι πελάτες μπορούν επίσης να καθορίσουν πρόσθετες επιδόσεις για το EV9 AWD με μια προαιρετική λειτουργία Boost που ξεκλειδώνει επιπλέον 100 Nm ροπής για τον ηλεκτροκινητήρα για μια πιο συναρπαστική και δυναμική εμπειρία οδήγησης. Το Remote Smart Parking Assist 2 (RSPA 2) της Kia προσφέρεται επίσης ως ψηφιακή λειτουργία, όπως και η ροή περιεχομένου για να απολαμβάνουν οι επιβάτες μέσω του συστήματος Audio Visual, Navigation and Telematics (AVNT) του οχήματος.
Ασφάλεια και άνεση: σχεδιασμένο για να βελτιώνει την οδηγική εμπειρία όλων των επιβατών
Τα πολυάριθμα επιπλέον χαρακτηριστικά του EV9 που διευκολύνονται από τα Προηγμένα Συστήματα Υποβοήθησης Οδήγησης (ADAS) περιλαμβάνουν το Remote Smart Parking Assist 2 (RSPA 2). Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στο EV9 να παρκάρει μόνο του χωρίς την ανάγκη παρέμβασης του οδηγού, είτε μέσα είτε έξω από το όχημα, με τον οδηγό να ξεκινά τη διαδικασία μέσω του έξυπνου κλειδιού Kia που ονομάζεται Digital Key 2.
Χρησιμοποιώντας αισθητήρες υπερήχων για την ανίχνευση εμποδίων, το RSPA 2 καθοδηγεί αυτόματα το EV9 στον καθορισμένο χώρο στάθμευσης, ελέγχοντας το γκάζι, τα φρένα και την αλλαγή ταχυτήτων. Το σύστημα επίσης ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα εάν ανιχνευτεί ένα αντικείμενο που καθιστά εμπόδιο στη διαδρομή του οχήματος. Το EV9 διαθέτει επίσης Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA) για την αποφυγή συγκρούσεων με οχήματα που βρίσκονται στο αντίθετο ρεύμα κατά τη χρήση όπισθεν.
Παράλληλα με αυτά τα χαρακτηριστικά, το όχημα ενσωματώνει πολυάριθμα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού για τη βελτίωση της ασφάλειας των επιβατών, όπως το σύστημα υποβοήθησης αποφυγής σύγκρουσης σε τυφλό σημείο (BCA), το σύστημα υποστήριξης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (LKA) και το έξυπνο σύστημα υποβοήθησης ορίου ταχύτητας (ISLA), που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τους οδηγούς σε δυνητικά επικίνδυνα σενάρια.

Το Smart Cruise Control (NSCC) που βασίζεται σε πλοήγηση διασφαλίζει την ασφαλή οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους ενώ το Highway Driving Assist 2 (HDA 2) επιτρέπει την αλλαγή λωρίδας και χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα hands-on ανίχνευσης (HOD) για τη διασφάλιση της εμπλοκής του οδηγού σε ατύχημα.
Επιπλέον, το EV9 προσφέρει ασφάλεια και άνεση πριν και μετά την οδήγηση με χαρακτηριστικά όπως το Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance (RCCA) και το Parking Collision-Avoidance Assist (PCA). Τέλος, το Digital Key 2 χρησιμοποιεί την τεχνολογία Ultra-Wide Band (UWB), επιτρέποντας στους χρήστες να ανοίγουν και να εκκινούν το αυτοκίνητό τους χρησιμοποιώντας το smartphone τους, ακόμη και όταν το κλειδί είναι στην τσέπη ή στην τσάντα τους – άλλη μια πρωτιά για την Kia.
Η Kia έχει αξιοποιήσει τον πλέον προηγμένο μηχανολογικό σχεδιασμό και τεχνολογίες για να παρέχει στους πελάτες του EV9 και στις οικογένειές τους τη βέλτιστη ασφάλεια σε όλες τις συνθήκες.
Η δομή του πλαισίου του EV9 διαθέτει εξαιρετικά υψηλή στρεπτική ακαμψία και την πρώτη τεχνολογία δομής σύνδεσης κολόνας Β στον κόσμο, η οποία διαθέτει εκτεταμένη επικάλυψη μεταξύ φράγματος πρόσκρουσης και πλευρικού μαρσπιέ. Αυτές οι τεχνολογικές εξελίξεις παρέχουν κορυφαία επίπεδα προστασίας τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις μπαταρίες, με την προστασία της καμπίνας ενισχυμένη με δέκα αερόσακους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό