13.7 C
Athens
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

«Δεν θα κάνουμε πίσω στο φορολογικό»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Το 41% δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή, αλλά με αυξημένη ευθύνη. Δεν είναι άλλοθι για λάθη, αλλά κίνητρο για αποτέλεσμα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας το απόγευμα της Δευτέρας (20/11) την ομιλία του, σημείωσε ότι είναι η πρώτη συνεδρίαση μετά τη διπλή εκλογική μάχη του Μαΐου και Ιουνίου, όπου ο λαός έδωσε ξεκάθαρη νίκη στη ΝΔ. «Η παράταξη συστρατεύεται σήμερα για τις νέες μάχες τις οποίες διαμορφώνουν οι νέες συνθήκες» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι το επόμενο ορόσημο για τη ΝΔ είναι οι ευρωεκλογές που θα γίνουν το 2024.

«Στην πρώτη τετραετία επικεντρωθήκαμε στην επούλωση των πληγών μετά την καταστροφική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλές κρίσεις» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι στην επόμενη 4ετία το στοίχημα είναι «να εντοπίσουμε και να ξεριζώσουμε τις αιτίες των πληγών που αντιμετωπίσαμε, ενώ παράλληλα να σταθούμε ανθεκτικοί απέναντι στις προκλήσεις των καιρών».

«Όπλο μας θα είναι οι τολμηρές μεταρρυθμίσεις και γενναίες τομές και αλλαγές, ενώ στρατηγική μας επιδίωξη ο πολυδιάστατος εκσυγχρονισμός, οι συντονισμένες παρεμβάσεις δηλαδή σε όλα τα πεδία της δημόσιας ζωής» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός μιλώντας στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής σημείωσε ότι ο λαός επιβράβευσε τη συνεπή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες εκλογές, δίνοντάς της υψηλό ποσοστό. «Το 41% δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή, αλλά με αυξημένη ευθύνη. Δεν είναι άλλοθι για λάθη, αλλά κίνητρο για αποτέλεσμα» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι το πολιτικό κοντέρ «μηδενίστηκε» στις τελευταίες εκλογές.

«Δεν θα κάνουμε πίσω στο φορολογικό»

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως «βαθιά δίκαιη» τη ρύθμιση για τους ελεύθερους επαγγελματίες και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για διορθώσεις αλλά υπογράμμισε ότι η κεντρική στόχευση της πρωτοβουλίας δεν θα αλλάξει και πρόσθεσε ότι κάποιοι θα ξεβολευτούν και αν υπάρξει κόστος από αυτές τις συγκρούσεις αυτή η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να το αναλάβει.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε ακόμη στην αμυντική θωράκιση της χώρας, αναφέροντας ενδεικτικά πως «συνεχίζουμε να υποδεχόμαστε Rafale», αλλά και στις ενέργειες της κυβέρνησης στην Ευρώπη, προκειμένου να αυξηθούν οι πόροι για το μεταναστευτικό. «Ελλάδα και Κύπρος είμαστε οι δύο χώρες που βρισκόμαστε εγγύτερα στην κρίση στη Μέση Ανατολή», παρατήρησε.

Ξεκαθάρισε, στο σημείο αυτό, ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα, ωστόσο θα πρέπει να σέβεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και να διαχωρίσει την τρομοκρατική δράση της Χαμάς από τον παλαιστινιακό λαό. Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την ανησυχία του για τις συνεχιζόμενες απώλειες αμάχων στη Γάζα και ζήτησε να υπάρξουν καταπαύσεις πυρός και άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «τσακώνονται αν ο αρχηγός τους είναι Τραμπ ή Μπέπε Γκρίλο», ενώ στάθηκε και στην εσωκομματική αντιπαράθεση στην Κουμουνδούρου για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, κάνοντας λόγο για… μαξιλαροπόλεμο.

Σημειώνεται πως, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε ουσιαστικά τη Μαρία Συρεγγέλα ως την επόμενη γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, αναφωνώντας μάλιστα «έλα Συρεγγέλα, αλλά όχι με φόρα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό