13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Δεν θέλω να δω μούτρα, γιατί τότε θα έχουμε πρόβλημα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Βασίλης Σπανούλης προετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδα και μετά τη γνωστοποίηση της πρώτης του αποστολής, για το «παράθυρο» των αγώνων που έπεται, πραγματοποίησε και τις πρώτες του δηλώσεις. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Τσεχία εντός (23/02, 21:00) και την Ολλανδία εκτός έδρας (26/02, 20:30) και ο προπονητής του Περιστερίου ανέφερε πως η «πόρτα» είναι ανοιχτή για όλους, ενώ παράλληλα έκανε και την πρώτη του ομιλία στους παίκτες του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Σπανούλης στους παίκτες του:

«Η μοναδική περίπτωση στην οποία θα έχουμε πρόβλημα, είναι να μην καταλάβετε ότι εδώ είναι Εθνική και όχι σύλλογος. Δε θέλω να δω μούτρα αν παίζει κάποιος σε σχέση με κάποιον άλλον, αν σουτάρει κάποιος ενώ πιστεύετε ότι δε θα έπρεπε. Δε θέλω να δω μούτρα γιατί μόνο τότε θα έχουμε πρόβλημα.

Πολύ μεγάλοι παίκτες στο παρελθόν αγωνίστηκαν τραυματίες στην Εθνική. Άλλοι χρειάστηκε να αλλάξουν θέση. Παίκτες ηγέτες στους συλλόγους τους χρειάστηκε να αλλάξουν ρόλο και να έχουν πιο περιορισμένο στην Εθνική. Αυτό θέλω από εσάς, να μη βλέπω μούτρα»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης στις κάμερες:

«Αισθάνομαι πολύ όμορφα είμαι πολύ χαρούμενος που στην πρώτη μου προπόνηση με την Εθνική ομάδα είδα όλα τα παιδιά εδώ πέρα. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις όλα τα παιδιά, μετά από τόση καταπόνηση που υπάρχει να τιμούν την εθνική ομάδα της χώρας τους και να είναι εδώ. Ευχαριστούμε και τους συλλόγους που έχουν πολύ καλή συνεργασία με τα παιδιά. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για δύο αγώνες για τα παράθυρα για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό. Εύχομαι να έχουμε υγεία.

Δεν έχω μιλήσει στα παιδιά ακόμα, ατομικά έχουμε μιλήσει. Αυτό που έχουμε πει και αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας είναι πως κανείς δεν είναι πάνω από την εθνική ομάδα της χώρας μας. Αυτό ισχύει για όλους μας.

Η εθνική ομάδα είναι καθήκον, είναι τιμή, είναι υπερηφάνεια. Αν δεν το νιώσεις εδώ, δεν μπορείς ούτε να βοηθήσεις ούτε να συμμετέχεις στην Εθνική ομάδα. Εμένα αυτό με χαροποιεί σε όλα τα παιδιά, ότι παρότι κάποια είναι λίγο πιο στενοχωρημένα, άλλα λίγο πιο χαρούμενα, αυτά έχει ο αθλητισμός, είναι εδώ αυτή τη στιγμή.

Η Εθνική ομάδα είναι κάτι διαφορετικό από τους συλλόγους, είναι πάνω από όλα. Εκπροσωπούν μία ολόκληρη πατρίδα, ένα ολόκληρο έθνος. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με τον κατάλληλο σεβασμό και την κατάλληλη διάθεση.

«Χημεία, διάθεση και οικογενειακό κλίμα»

Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα, θέλουμε να βάλουμε τη φιλοσοφία μας στην ομάδα, για μένα το πιο σημαντικό είναι η χημεία, οι ρόλοι, η διάθεση, το οικογενειακό κλίμα, όταν θα έρχονται τα παιδιά στην εθνική ομάδα μετά από τις ομάδες τους θα έρχονται με χαρά, με υπερηφάνεια, με όρεξη να υπηρετήσουν την πατρίδα τους.

Η πόρτα της Εθνικής είναι ανοιχτή για όλους και θα είναι ανοιχτή για όλους, αυτό είναι το μόνο σίγουρο για για όσο θα είμαι εγώ προπονητής στην Εθνική ομάδα. Εγώ δεν κοιτάζω τόσο πολύ το ηλικιακό, όσο το να έχει η ομάδα σωστή χημεία, να έχεις τους παίκτες που θα μπορέσουν να εκφράσουν τη φιλοσοφία μου μέσα στο παιχνίδι για να μπορέσουμε να καταφέρουμε αυτά που θέλουμε όλοι να καταφέρουμε.

Από εκεί και πέρα, εάν ένας παίκτης δεν έχει κληθεί αυτή τη στιγμή δεν σημαίνει πως δεν είναι καλός, να συνεχίσει να δουλεύει όπως έχω πει και στα παιδιά που δεν ήρθαν και μπορεί κάλλιστα να είναι την επόμενη φορά.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό πως στην ομάδα υπάρχουν και παίκτες που παίζουν στην Euroleague, θα γίνουν στα παράθυρα παιχνίδια με μεγαλύτερη ποιότητα. Τα παιδιά έχουν μεγάλη εμπειρία, έχουν μεγάλες παραστάσεις, έχουν σημαντικές εικόνες, έχουν πάρει τίτλους τα περισσότερα παιδιά, οπότε αυτό θα βοηθήσει και τη δική μας Εθνική πολύ πιο γρήγορα να αφομοιώσουμε κάποια πράγματα και να κερδίσουμε χρόνο όσον αφορά στη φιλοσοφία μας.

«ΤΟ ΣΕΦ κουβαλάει μία τεράστια επιτυχία το ’87, αυτά τα ματς θέλουν πνευματική συνεργασία»

Θέλω να τονίσω για ακόμη μία φορά ότι ευχαριστούμε τις ομάδες που σε συνεργασία με τη διοίκηση συνεργαστήκαμε άψογα για να είναι όλα τα παιδιά εδώ πέρα, παρότι πολλά δεν έχουν κοιμηθεί όλο το βράδυ ή γύρισαν τις πρώτες πρωινές ώρες. Είναι εδώ πέρα και δείχνουν την αγάπη τους για την εθνική ομάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί βλέπουν τα παιδιά, καταλαβαίνουν τι είναι εθνική ομάδα.

Το σημαντικό είναι που παίζουμε στην Ελλάδα, είτε παίζουμε στο ΣΕΦ, είτε παίζουμε στο ΟΑΚΑ, είτε παίζουμε Θεσσαλονίκη, πιστεύω ότι Εθνική ομάδα αισθάνεται το ίδιο. Από εκεί και πέρα το ΣΕΦ είναι ένα γήπεδο που κουβαλάει μία τεράστια επιτυχία το ’87. Έχουμε ωραίες αναμνήσεις, εγώ ήμουν πολύ μικρός τότε, 5 χρόνων, αλλά όλοι ξεκινήσαμε το μπάσκετ από εκείνη την Εθνική.

Κάποια άλλα παιδιά ξεκίνησαν το μπάσκετ από τη δική μας φουρνιά με τις επιτυχίες. Εύχομαι κάποια άλλα παιδιά στο μέλλον να αρχίσουν το μπάσκετ μέσα από αυτή την Εθνική ομάδα. Όλα τα παιδιά εδώ έχουν ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Τα ματς αυτά θέλουν περισσότερό πνευματική συνεργασία παρά αγωνιστική».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό