11.8 C
Athens
Τρίτη, Απρίλιος 13, 2021

Γιάννης Βρούτσης: Ο Μένιος Φουρθιώτης πήρε 200.000 ευρώ πριν αποκαλυφθεί η απάτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως ο συνήθως «χρήσιμος» και «πιστός» πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης θα κατέληγε να χρησιμοποιήσει κανάλια που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση για να διασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση, την οποία απειλούσε η υπόθεση Φουρθιώτη.

Το Μαξίμου έμεινε άναυδο όταν πληροφορήθηκε πως ο πρώην υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη μίλησε στον παραδοσιακότερο εχθρό του κυβερνητικού στρατοπέδου, που είναι ο Κώστας Βαξεβάνης, προκειμένου να καταγγείλει την προσπάθεια υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος από τον αμφιλεγόμενο τηλεπαρουσιαστή, αλλά και την «εισβολή» του Φουρθιώτη με μπράβους στο Υπουργείο Εργασίας.

Ήταν ωστόσο, όπως επισημαίνουν κύκλοι του νεοδημοκρατικού παρασκηνίου, ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσει μία μίνιμουμ πολιτική προστασία. Με λίγα λόγια, ο Γιάννης Βρούτσης ξεμπρόστιασε το Μαξίμου απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στις «καταγγελίες» του πολιτικού ρεπορτάζ πως ο Γιάννης Βρούτσης «φαγώθηκε». Διότι πλέον το μπαλάκι βρίσκεται στην πλευρά του πρωθυπουργού, ο οποίος πρέπει να εξηγήσει γιατί απάλλαξε τον Γιάννη Βρούτση από τα καθήκοντά του, αλλά και να πληροφορήσει την κοινωνία για τις υπαρκτές ή ανύπαρκτες σχέσεις του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και του ιδίου με τον τηλεπαρουσιαστή.

Θα ανέμενε κανείς πως αυτή η κόντρα θα τελείωνε εκεί. Αλλά ο Γιάννης Βρούτσης ως φαίνεται δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη την αντεπίθεσή του. Αυτή τη φορά επέλεξε τον τηλεοπτικό σταθμό OPEΝ, ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν είναι και ο πιο φιλικά διακείμενος έναντι της κυβέρνησης, χωρίς όμως να συμπεριφέρεται και εχθρικά απέναντί της. Η επιλογή του OPEN ή του Βαξεβάνη δεν ήταν τυχαία επισημαίνουν κομματικοί παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας που ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει. Όπως εξηγούν οι παράγοντες αυτοί, αυτά ήταν τα μόνα μέσα τα οποία θα μπορούσαν να απαντήσουν θετικά στο αίτημα του Γιάννη Βρούτση και να προβάλουν τις θέσεις του.

Αυτό αποδείχθηκε με ξεκάθαρο τρόπο στις 7 Απριλίου, όταν ο Γιάννης Βρούτσης εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και όχι σε κάποιο από τα φίλια προς τη Νέα Δημοκρατία ΜΜΕ, όπως επί παραδείγματι το ΣΚΑΪ ή το Star.

Τι είπε όμως ο Γιάννης Βρούτσης στη νέα του δημόσια εμφάνιση μετά μάλιστα την απόφαση της κυβέρνησης να παραπέμψει το θέμα Φουρθιώτη στη Δικαιοσύνη (εκ των υστέρων) και μάλιστα όταν πολλοί είναι οι παράγοντες εντός και εκτός Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι επισημαίνουν πως «αν θες να θάψεις ένα θέμα ή στήσε μία επιτροπή ή απευθύνσου σε έναν φιλικό εισαγγελέα»;

Ο Γιάννης Βρούτσης λοιπόν στη δεύτερη δημόσια εμφάνισή του στο OPEN ανέφερε: «Η ιστορία ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο. Ως υπουργός, για τα γεγονότα της περιόδου εκείνης, ο τρόπος που ενήργησα δείχνει πώς πρέπει να ενεργεί ένας υπουργός για να προστατεύσει το υπουργείο, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, το δημόσιο χρήμα, γιατί ο Γιάννης ο Βρούτσης δεν δέχτηκε μύγα στο σπαθί του. Έκανα το αυτονόητο όταν διαπίστωσα προσπάθεια υφαρπαγής δημόσιου χρήματος. Τα είχα πει και στη Βουλή και είχαν βγει στη δημοσιότητα, αλλά δεν είχαν πάρει τέτοια έκταση τα γεγονότα. Η απάντησή μου στην εφημερίδα documento αφορούσε εκείνα τα γεγονότα».

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram  σας πηγαίνει παντού

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό