27.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Βροχερός και την Πέμπτη ο καιρός

Ειδήσεις Ελλάδα

Την Πέμπτη, σε όλη τη χώρα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές αναμένονται αρχικά στο Ιόνιο, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη οι οποίες από το μεσημέρι θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Από αργά το απόγευμα στα νοτιοανατολικά τα φαινόμενα θα ενταθούν, με σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο και στην Κρήτη, ενώ στα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια τμήματα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ωστόσο από το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και προς το βράδυ στα βορειοανατολικά θα γίνουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 16 και τοπικά 17 βαθμούς, ενώ στη νότια νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 20 και τοπικά 21 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, δηλαδή αρνητικές θερμοκρασίες.

Στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρες και ασθενείς τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 και τοπικά 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 και τοπικά 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό