25.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Αυτή είναι η πιο στραβή εκκλησία του κόσμου

Ειδήσεις Ελλάδα

Γνωρίζατε πως πολύ κοντά στην πόλη των Τρικάλων βρίσκεται η μοναδική ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο δίχως εικόνες και δίχως την παραμικρή αγιογραφία;

Ο Ιερός Ναό Παναγίας Θεοτόκου στο Ροπωτό Τρικάλων, εκτός από το ότι δεν διαθέτει αγιογραφίες, έχει γίνει πόλος έλξης για πολλούς επισκέπτες που τους αρέσουν τα σπάνια φαινόμενα, καθώς η συγκεκριμένη εκκλησία αποτελεί το κτήριο που γέρνει περισσότερο από κάθε άλλο στον πλανήτη με κλήση 17 μοιρών και στέκει όρθιο χωρίς μάλιστα την παραμικρή ρωγμή.

Μπαίνοντας μέσα στην εκκλησία δεν υπάρχει τίποτα πέρα από το ιδιαίτερο πάτωμα της, το οποίο δεν έχει καθόλου ρωγμές. Η υπόλοιπη εκκλησία είναι λευκή ενώ υπάρχει και μια σκάλα που οδηγεί σε ένα μικρό ύψωμα.

Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε πως το πιο διάσημο γυρτό κτήριο στον κόσμο έγερνε πριν από κάποιες εργασίες συντήρησης που έγιναν πρόσφατα 5,5 μοίρες, ενώ σήμερα η κλήση του έχει περιοριστεί στις 3,97 μοίρες.

Για αυτό το σπάνιο αξιοθέατο που αψηφά τους νόμους της βαρύτητας και προκαλεί ναυτία και ίλιγγο στους επισκέπτες του, μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του UpStories στο Youtube και να μάθετε τα πάντα.

Μοναδικό φαινόμενο

Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στο έντονο γεωλογικό φαινόμενο της καθίζησης, καθώς και στις κατολισθήσεις που πλήττουν ασταμάτητα το χωριό εδώ και 60 χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως το 2012 το άλλοτε πολυσύχναστο Ροπωτό Τρικάλων μετατράπηκε σε μια πόλη-φάντασμα όταν σπίτια και κτίρια άρχισαν να γλιστρούν στην πλαγιά του βουνού.

Πάνω από 300 οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και η δεινή κατάσταση του χωριού αφέθηκε στα χέρια της φύσης. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν το 2011 δεν κατάφεραν να διώξουν τα βρόχινα νερά σε ένα κοντινό ρέμα, με αποτέλεσμα τον Απρίλιο του 2012, τα περισσευούμενα νερά μαζί με τα υπόγεια ύδατα να οδηγήσουν σε μία από τις πιο απίστευτες καθιζήσεις, που είχε ως αποτέλεσμα κάθε κτίριο να μετακινηθεί από τη θέση του και να καταστεί μη κατοικήσιμο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό