27.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Αποκλεισμένοι στα σπίτια τους οι ανάπηροι στην Ελλάδα. Εσύ που παρκάρεις; (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Αποκλεισμένοι στα σπίτια τους οι ανάπηροι στην Ελλάδα, καθώς είναι πανθομολογούμενο ότι κάθε τους μετακίνηση είναι ένας γολγοθάς στις πόλεις μας.

Παρά τις ειδικές σημάνσεις, τις ράμπες και όποιες διευκολύνσεις λαμβάνονται όλα προσκρούουν στην ανεύθυνη στάση των οδηγών, οι οποίοι δεν συμμορφώνονται ούτε με τα υψηλά πρόστιμα.

Την Παγκόσμια Ημέρα Αναπήρων τα ΜΜΕ πλημμύρισαν με εικόνες που μας προσβάλλουν, αφού αυτό που αναδεικνύεται ως ένα από τα θέματα είναι και ο σεβασμός στα δικαιώματα της μετακίνησης των ανθρώπων που χρειάζονται αμαξίδιο για να μετακινηθούν.

Για την ιστορία να αναφερθεί ότι οι οδηγοί οχημάτων που παρεμποδίζουν ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία ή σταθμεύουν σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία, τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης, από το βεβαιούντα την παράβαση, για 60 ημέρες. Το πρόστιμο είναι 200 ευρώ.

Στην Ελλάδα, ο αριθμός των ατόμων με αναπηρία, υπολογίζεται γύρω στο 1 εκατομμύριο. Τα στοιχεία στηρίζονται σε ποσοστά του ΠΟΥ και των επίσημων φορέων του κράτους.

♿ #Παγκόσμια_ημέρα_ατόμων_με_αναπηρίαΟι ράμπες και οι θέσεις ΑΜΕΑ είναι ζωτικής σημασίας.Καμιά δικαιολογία δεν είναι ανεκτή.Σεβάσου το δικαίωμα της προσβασιμότητας.Κάνε τη διαφορά, πριν να είναι αργά. pic.twitter.com/GJMGVN4HBA— Ελληνική Αστυνομία (@hellenicpolice) December 3, 2023


Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό