12.7 C
Athens
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Ανακαλύψτε τους λόγους για τους οποίους οι OLED τηλεοράσεις της LG ξεχωρίζουν!

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα τελευταία χρόνια, η τηλεόραση και ο τρόπος που παρακολουθούμε τα προγράμματα έχουν αλλάξει, με τους καταναλωτές να έχουν αυξανόμενες απαιτήσεις όσον αφορά στην ποιότητα της εικόνας και στην απόδοση του περιεχομένου. Η LG Electronics (LG) με στόχο να προσφέρει καινοτόμα προϊόντα, έχει σχεδιάσει τις OLED τηλεοράσεις που ξεχωρίζουν χάρη στα προηγμένα χαρακτηριστικά τους και τα πολλαπλά οφέλη στην εμπειρία χρήσης.

Στις οθόνες OLED, σε αντίθεση με τις LCD, δεν υπάρχει οπίσθιος φωτισμός – τα 8 εκατομμύρια pixels είναι αυτοφωτιζόμενα και εξασφαλίζουν το απόλυτο μαύρο, ενώ προσφέρουν καλύτερη ποιότητα εικόνας με ρεαλιστικά και πλούσια χρώματα, έντονη αντίθεση και γρηγορότερο χρόνο απόκρισης. Οι επιδόσεις των OLED τηλεοράσεων στα σκοτεινά πλάνα είναι πραγματικά μοναδικές, καθώς μπορούν να επιτευχθούν με ακρίβεια οι σκούροι τόνοι, δίχως αλλοιώσεις στη φωτεινότητα από γειτονικά pixels. Επίσης, η έλλειψη της ανάγκης για panel οπίσθιου φωτισμού, επιτρέπει την κατασκευή ακόμα πιο λεπτών τηλεοράσεων. Ακόμη, ο ρυθμός ανανέωσης είναι περίπου 1.000 φορές πιο γρήγορος από έναν συμβατικό πίνακα LCD με οπίσθιο φωτισμό LED που τις καθιστά ιδανική επιλογή για gamers και λάτρεις του home cinema.

Η LG δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στον σχεδιασμό των τηλεοράσεων που ξεχωρίζουν για το λεπτό και κομψό πλαίσιο τους, ενώ έχουν δυνατότητες επιτοίχιας τοποθέτησης όπως η σειρά Signature OLED W και η GX Gallery. Οι συγκεκριμένες σχεδιάστηκαν για να γίνουν ένα με τον τοίχο, φέρνοντας μια γοητευτική εμπειρία και μίνιμαλ αισθητική στον εκάστοτε χώρο. Επιπλέον, η LG έχει αναπτύξει διαφανή και ευέλικτα πάνελ OLED, όπως για παράδειγμα την LG SIGNATURE OLED TV R, την πρώτη rollable OLED τηλεόραση παγκοσμίως, που αποτελεί μια αληθινή καινοτομία, καθώς αναδύεται και ξεδιπλώνεται με το πάτημα ενός κουμπιού.

Οι LG OLED τηλεοράσεις έχουν διακριθεί στα Red Dot Design Awards για τον εξαιρετικό σχεδιασμό τους και συγκεκριμένα στα φετινά ξεχώρισε μοντέλο της σειράς GX Gallery κατακτώντας το βραβείο ‘Best of the Best’, η Signature OLED 8K και η OLED WX Wallpaper 4K. Οι τηλεοράσεις της LG εξελίσσονται διαρκώς, γεγονός που αποδεικνύεται από την πρόσφατη κυκλοφορία της πρώτης OLED τηλεόρασης παγκοσμίως με 8K ανάλυση, την OLED88Z9PLA, η οποία προσφέρει περισσότερο χρώμα, βάθος και λεπτομέρεια από ποτέ, σε μια εξαιρετικά μεγάλη οθόνη 88 ιντσών.

Πρόκειται για μια κινηματογραφική εμπειρία θέασης σε μεγάλες ίντσες, διαφορετική απ’ όλες τις άλλες, καθώς σε συνδυασμό με τα προηγμένα χαρακτηριστικά της, όπως τον έξυπνο επεξεργαστή α9 2ης γενιάς και την υποστήριξη των σημαντικότερων προτύπων HDR, Dolby Vision, Advanced HDR της Technicolor, HLG και HDR10, δημιουργείται ένα απαράμιλλο επίπεδο προβολής 8K. Συγκεκριμένα, το Dolby Vision μεταμορφώνει την εμπειρία θέασης, χάρη στην εξαιρετική εικόνα, την απίστευτη φωτεινότητα, την αντίθεση και το χρώμα, ενώ το Dolby Atmos μετατρέπει το συνηθισμένο σε κάτι εκπληκτικό, με ρεαλισμό που κόβει την ανάσα, αποδίδοντας συγκλονιστικό ήχο.

Από την άλλη, ο επεξεργαστής μέσω του αλγόριθμου AI αναλύει την ποιότητα εικόνας του περιεχομένου για τη βελτιστοποίηση της ανάλυσης σε 8K. Το αποτελεσματικό upscaling μέσω του επεξεργαστή μετατρέπει περιεχόμενο ανάλυσης 2Κ ή 4K σε πιο ρεαλιστικές εικόνες ανάλυσης 8K, βελτιώνοντας τη λεπτομέρεια και την ευκρίνεια, αλλά και τον ήχο.

Ένα επιπλέον παράδειγμα της σημαντικής εξέλιξης των OLED τηλεοράσεων είναι το γεγονός ότι διαθέτει οθόνες 48 και 55 ιντσών που υποστηρίζουν την τεχνολογία NVIDIA G-SYNC και αποτελούν την ιδανική επιλογή για τους gamers. Αποδίδοντας πλούσια, ζωηρά χρώματα σε ανάλυση 4K HDR, από κάθε γωνία θέασης και εντυπωσιακό ήχο Virtual Surround 5.1, οι συγκεκριμένες τηλεοράσεις προσφέρουν ελάχιστη καθυστέρηση εισόδου – λιγότερο από ένα καρέ και χωρίς απώλειες στην ποιότητα της εικόνας – εξαιρετικά γρήγορο χρόνο απόκρισης 1 ms, μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης (VRR), ενώ διαθέτουν τη λειτουργία αυτόματου χαμηλού λανθάνοντα χρόνου (ALLM).

Τέλος, με την υποστήριξη του ThinQ AI της LG, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πολλά πράγματα μόνο με τη φωνητική αναγνώριση συνομιλίας και να λάβουν συστάσεις για προσαρμοσμένο περιεχόμενο με βάση τις τηλεοπτικές τους συνήθειες.

Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας ταινία και σειρά σε μια OLED τηλεόραση με τέλεια εικόνα και ανάλυση, ή να απολαύσετε ατελείωτες ώρες gaming, αυτές τις μέρες που μένουμε σπίτι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό