26.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Αλέκος Φλαμπουράρης: Άτολμες και ανεπαρκείς οι κυβερνητικές παρεμβάσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Αλέκος Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το δημόσιο ως αντίπαλο, γι αυτό και δεν παίρνει ριζικά μέτρα στην δημόσια υγεία.

Αλέκος Φλαμπουράρης: Ατολμία και ανεπάρκεια στις κυβερνητικές παρεμβάσεις σε δημόσια υγεία και οικονομία  καταλογίζει ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης. Επισημαίνει μάλιστα ότι αυτά τα στοιχεία οφείλονται στο ότι θεωρεί τον δημόσιο τομέα ως ιδεολογικό αντίπαλο.

Όπως επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «όσο η επιδημία του Κορωνοϊού εξαπλώνεται, τόσο η Οικονομία  συρρικνώνεται και γι’ αυτό πρώτιστο καθήκον αναδεικνύεται η ανάπτυξη, η αναβάθμιση και ισχυροποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά και η ταυτόχρονη λήψη οικονομικών μέτρων, απαραίτητων για να διατηρείται σταθερή η εργασία, να συνεχίζεται η παραγωγή και να λειτουργεί η οικονομία».

Μάλιστα αποτιμώντας τους λόγους που η κυβέρνηση δεν προχωρά σε άμεσα μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, ο Αλέκος Φλαμπουράρης σημειώνει πως «η  μεγάλη δυσκολία της κυβέρνησης της Ν.Δ, βρίσκεται στο γεγονός ότι είναι αναγκασμένη να αποδεχτεί και μάλιστα να συμβαδίζει με το βασικό  ιδεολογικό της αντίπαλο, το δημόσιο τομέα στο χώρο της υγείας. Αυτή η πραγματικότητα εμποδίζει τη Ν.Δ. να προχωρήσει στη λήψη συνολικών  ριζικών μέτρων τώρα και όχι σταδιακά και κυρίως μετά το τέλος της κρίσης, όπως διατείνεται ότι είναι το σχέδιό της» κι έτσι δεν υλοποιεί «την καθολική διαπίστωση ότι μόνο ένα Δημόσιο σύστημα υγείας αναβαθμισμένο, με ικανή στελέχωση σε προσωπικό και εξοπλισμό, μπορεί να αποκρούσει τη δολοφονική επίθεση της πανδημίας»

(Ικανή στελέχωση σε προσωπικό και εξοπλισμό αναγκαιότητα για το δημόσιο σύστημα υγείας επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης) 

Αναφερόμενος στην Οικονομία ο Αλέκος Φλαμπουράρης επισήμανε πως «πρέπει να δοθεί και εξίσου μεγάλη μάχη και να επιδιωχθεί η ανάσχεση των καταστροφικών συνεπειών στην οικονομική ζωή της χώρας». Μάλιστα ζήτησε ως βασικά μέτρα την «παροχή ρευστότητας, δηλαδή ζεστό χρήμα στην αγορά» και την «πλήρη εισοδηματική κάλυψη των εργαζομένων που έχουν απολυθεί ή μπαίνουν σε διαθεσιμότητα ή αναγκάζονται σε μείωση του χρόνου εργασίας τους» καθώς και την «προστασία της εργασίας με απαγόρευση των απολύσεων» και την «οικονομική ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων».

Συνολικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε αναφορικά με την κυβερνητική πολιτική   «οι ως σήμερα παρεμβάσεις της διακρίνονται για την ατολμία και ανεπάρκεια που υπολείπεται, όχι μόνο των αναγκών της οικονομίας, αλλά κυρίως της κοινωνίας με χαρακτηριστικό παράδειγμα στο πεδίο της αγοράς εργασίας όπου η κυβέρνηση προχωρά σε επιλογές που στηρίζονται  σε δύο άξονες: τη διευκόλυνση των απολύσεων και τη συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων» καθώς και στην οικονομία όπου «απουσιάζει ηχηρά ένα ισχυρό πρόγραμμα εγγυήσεων προς τις επιχειρήσεις, ώστε να διασφαλιστεί η ρευστότητα, που είναι βασική προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα της οικονομίας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό